Strand Brænderi Juleaquavit 2021

Alkoholprosent:

40

Varenummer:

6389502

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

Produsent:

Strand Brænderi Juleaquavit 2021 er en særpreget juleakevitt som opprinnelig har hentet inspirasjon til smaken fra lokalmiljøet rundt Moelv og omegn. Akevitten har et rikt, avrundet krydderpreg fra klassiske akevittkrydder som karve, dill, fennikel, anis, koriander og paradiskorn. I tillegg har den et tydelig fruktig innslag fra modne multer, inspirert av de rike multemyrene innenfor Moelv, og et spennende urtepreg fra kjørvel, en krydderurt som man kan finne rundt Mjøsas bredder. Strand Jul har i tillegg et modent og konsentrert fatpreg som kommer fra spesielt utvalgte eikefat tidligere fylt med sherry, portvin og madeira.

– Vi velger kun ut de beste fatene når vi blender Strand Jul, sier blender og produktutvikler Morten Thyregod Paulsen i Anora (tidligere Arcus).

– Akevitten passer godt sammen med kraftige kjøttretter, tradisjonell norsk julemat, spesielt tradisjonelle norske retter med lutefisk. Eller nyt den på egenhånd som en avec, sier Paulsen.

Strand Juleaquavit ble lansert første gang i 2016. Årets utgave, batch nummer seks i rekken, produseres i et begrenset volum på cirka 2.000 liter og tappes på 50 cl. flasker.

Smak: Fatpreg, krydder og tørket frukt. Innslag av vanilje, mørk sjokolade, kaffe og kokos fra fatmodning. Krydder bidrar med smak av karve anis og lakris. Fruktige noter fra multebær.

Lukt: Fatpreg, krydder og tørket frukt. Innslag av vanilje, mørk sjokolade, kaffe og kokos fra fatmodning. Krydder bidrar med aroma av anis og lakris. Fruktige noter fra multebær.

Om Strand Brænderi
Strand Brænderi ble etablert i Moelv i 1843 som Norges første bondeeide bedrift. I 2016 inngikk Strand Brænderi en lisensavtale med Arcus om bruk av merkenavnet på akevitt. Arcus utvikler og produserer akevittene fra Strand Brænderi etter håndverksmessige metoder med moderne vri på Atlungstad Brenneri.