Antallet akevitter i Vinmonopolhyllene vokser stadig. 1. september 2021 ble det sluppet et tjuetalls nye akevitter, og tre av disse gikk rett inn på medaljeplass; det vil si Basisutvalget. Resten finner du i Bestillingsutvalget.

Vi lar de tre nye i Basisutvalget stå som representanter for nyekommerne; Gardsbrenneriet Gardsakevitt, Kjellermesterens Premium Reserve Aquavit og Atlungstad Aquavit No.1.

Gardsbrenneriet Gardsakevitt, Kjellermesterens Premium Reserve Aquavit og Atlungstad Aquavit No.1.

Ellers på lista finner vi Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Blank samt Akevitt, begge nå også i 5 cl flaske. Destilleriet lanserer også Oslo Håndverksdestilleri Akevitt Teeling Whiskey samt den tidligere omtalte Ryggsekk Akevitt.

Arvesølvet Juleakevitt 2021 som kommer i to flaskestørrelser; 70 cl og 150 cl. Det Norske Brenneri har også tappet Moskus Ekstra Vellagret 2021, Utsira Jubileum Akevitt og Jegersnaps, sistnevnte nå på pantbar plastflaske.

Fra Stange, det vil si Atlungstad Håndverksdestilleri, kommer Lensmandsaquavit som tidligere ble produsert av Arcus. De har også produsert Atlungstad Grom Jubileum 10 år som er Akevittfesivalen på Gjøviks egen akevitt. I tillegg lanseres Atlungstad Økologisk Juleakevitt 2021 og Værøy Lutefisk Aquavit.

Arcus har som vanlig mange nyheter i september. Gilde Juleaquavit 2021 kommer nok ikke som noen overraskelse, og den kommer i flere flaskestørrelser. Den får følge av Gilde Ekstra Modnet Juleaquavit 2021. Strand Brænderi Juleaquavit, nå i utgave 2021, har etter hvert også blitt et fast innslag, og i år er etiketten endret. En annen gjenganger fra Arcus er Lysholm Linie Christmas Edition, nå i utgave 2021. Løiten Juleaquavit så dagens lys for noen år siden, og nå er 2021-utgaven klar. Varemerket Simers har lenge bestått av to produkter; Simers Taffel og Simers Oslo Aquavit. Nå får de to følge av Simers Bohemens Jul.

Fra Gullmunn Spritfabrikk med Marthe Bøhn i spissen, kommer Gullmunn Juleakevitt 2021. Dette er den tredje juleakevitten i rekken og den er er produsert hos Oslo Håndverksdestilleri.

Inderøy Brenneri kommer nå med akevitten Inderøy Brenneri Kort & Godt Aquavit.

Aurora Spirit har også et par nykommere; Wirkola Spesial Akevitt og Aurora Nord-Norge Akevitten.

Også OSS Craft Distillery har med en akevitt i slippet; Elsker Aquavit.

Til slutt har vi Rebel Spirits med MEIR Snavvel Aquavit. For de som ikke har dypdykket i det trønderske vokabularet, betyr snavvel snop eller godteri, og akevitten er laget til til 100-årsjubileet for avdukingen av Olav Tryggvason-monumentet og er samtidig en feiring av folket, kunsten og byen Trondheim.