Wirkola Spesial Akevitt

Alkoholprosent:

40

Varenummer:

13515302

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

Fredag 20. august 2021 var det lansering og prøvesmaking av Wirkola Spesial Akevitt i Trondheim for å hedre hoppkongen Bjørn Wirkola (77). Akevitten er produsert på Aurora Spirit Destillery i Lyngen, i et begrenset antall.

Lansering og smaking ble arrangert på E.C. Dahls Pub og Kjøkken i Trondheim. Til sammenkomsten hadde venner av Bjørn Wirkola invitert noen av hans tidligere kollegaer fra både hopp-, fotball- og golfmiljøet. I tillegg satte også representanter fra Trondheim Akevittklubb sitt preg på arrangementet.

Daglig leder Tor Petter W. Christensen i Aurora Spirit Distillery (t.v.) forklarer Bjørn Wirkola litt om akevittproduksjonen.


Daglig leder Tor Petter W. Christensen i Aurora Spirit Distillery (t.v.), forklarer Bjørn Wirkola litt om akevittproduksjonen.

Fra Aurora Spirit Destillery møtte smaksekspert Gjermund Stensrud. Han fortalte om prosessen rundt spesialakevitten, både lagringstid og hvordan smaken er balansert for at produktet skal bli det beste.

Hedret med egen sang

Også tidligere skøyteløper, nå eventyrer som er kjent for lange sykkel- og skiturer, Asle T. Johansen, var invitert til sammenkomsten. Han overrasket forsamlingen med en flott sang som han fremførte, krydret med gitarspill.

– Teksten til sangen har jeg laget for å hedre Bjørn, spesielt for anledningen, fortalte Asle T.

Idéen om en akevitt til idrettsikonet Bjørn Wirkola, kom i februar 2021 etter et besøk av Werner Vonheim og John-Oskar Nyvoll i Lyngen. Daglig leder Tor Petter W. Christensen syntes at dette var en god ide, og allerede etter få måneder er produktet ferdig.

Etiketten på Wirkola Spesial Akevitt.
Etiketten på Wirkola Spesial Akevitt.

Lukt: Fruktig, rik duft av sherry, anis, sitrus og tørket frukt.
Smak: Tørket frukt og sitrus. Avrundet fatpreg, krydret avslutning

Førsteopplaget er på 680 flasker á 50 cl, og akevitten lanseres 1. september 2021.