Aurora Nord-Norge Akevitten

Alkoholprosent:

40

Varenummer:

13516902

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

«Se oftere mot nord»

Nord-Norge er egentlig et ganske nytt ord; knapt hundre år gammelt. Navnet Nord-Norge skal ha vært foreslått som et strategisk begrep av komponisten Ole Olsen fra Hammerfest i Nordlændingernes forening (1884), som på den tiden var spesielt opptatt av landsdelens mulighet for kulturell, sosial og industriell vekst. Begrepet ble først vanlig i bruk i tiden omkring første verdenskrig i navn på foreninger og i avisartikler. En finner en rekke severdigheter i landsdelen, blant annet Polarsirkelen, midnattssola, den karakteristiske naturen og miljøet i Lofoten, Norges nasjonalfjell Stetind, Nordkapplatået, Adolf-kanonen i Harstad, Ishavskatedralen i Tromsø, og Saltstraumen i Bodø. Siden 1936 har fire hurtigruteskip hatt navnet «Nord-Norge».

Bilder fra Nord-Norge
Etiketten kommer i seks forskjellige utgaver.

For å hedre landsdelen har Nord-Norges eneste akevittprodusent utviklet en akevitt med ingredienser fra hele Nord-Norge, blant annet rødsildre, finnmarkspors og multer. Akevitten har modnet på sherryfat i seks måneder, og lageret er en utdatert NATO-bunker fra den kalde krigen i Nord-Norge.

Nord-Norge Akevitten er en delikat, medium til «full body»-akevitt. Bløt, saftig, rik med arktiske bær og sitrus. Akevitten har en varm, krydret finish og kan nytes til all slags mat eller som en deilig aperitiff.

Flasken kommer med seks forskjellige Nord-Norge-bilder på etiketten.

En av etikettene.
En av etikettene.

Lukt: Fruktig, duft av sherry, sitrus og tørkede bær.
Smak: Middels kraftig, rik på tørket frukt og sitrus. Balansert fatpreg med krydret avslutning.