Fiskersnaps

Fiskersnaps

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt

 

Denne måneden setter vi fokus på
Fiskersnaps

 

Den første norske akevitten med pant

For en måned siden kom Fiskersnaps i Vinmonopolets hyller, den første, norske, akevitten med pantemerke. Fiskersnaps er produsert av det Norske Brenneri i Grimstad og er tappet på 50 cl PET-flasker.

– Fiskere, enten de er yrkesfiskere eller sportsfiskere, er opptatt av naturen og miljøvern. Mange er aktive og rydder langs strender og elver for å få bukt med forsøpling. Alle undersøkelser viser at over 95 prosent av alle flasker med pantemerke blir levert i retursystemet og gjenvunnet. Plastflasker har også betydelig lavere klimaavtrykk enn glassflasker, forteller Odd Johan Nelvik, daglig leder i Det Norske Brenneri.

Nelvik er selv ivrig sportsfisker og har nå laget sin egen fiskersnaps. 

– Akevitten kommer i en hendig halvliters-flaske som er lett å ta med seg i sekken på fisketuren. Akevitten er bærekraftig fra innerst til ytterst; laget på potetsprit der det kun brukes poteter som ellers ville ha blitt kastet. I tillegg inneholder akevitten grønne vekster – urter, blomster og krydder fra naturen, forteller Nelvik.

Fiskersnapsen har en tiltalende smak av eple og plomme, dernest svalende karve og frisk mynte. Avslutningen går mot søt lakris med madeira i ettersmaken. Fiskersnaps er fyldig og frisk og er tilgjengelig i Polets basisutvalg.

Fiskerekorder

På flasken er det også informasjon om alle rekord-fiskene her til lands – både i saltvann og ferskvann. På denne måten er det enkelt å vite om en nettopp har slått Norgesrekorden. Skulle det skje vil det Norske Brenneri gjerne ha foto av storfangsten, og alle rekorder vil bli belønnet.

Fiskesnaps – Pris: 279,60 – Bestillingsutvalget, vinmonopolnr: 11063202

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet 

 

 

Logg inn