Akevittpodden

6542168-1592759997603-8c000d98aed76

Norges sterkeste podkast

RSS Akevitt-podden

 • 19. Aurora Spirit 21. september 2021
  Tor Petter Christensen er daglig leder i Aurora Spirit, som er verdens nordligste akevittdestilleri. Vi har møtt ham i Bodø for å høre mer om produktene de lager i Lyngen. Får akevittene en ekstra dimensjon fordi de er laget så langt nord, eller bruker de kanskje andre ingredienser der? Tor Petter avslører hvilken ingrediens de […]
 • 18. Stig Bareksten 11. mai 2021
  Stig Bareksten har holdt på med brennevin i en årrekke, og har siden produksjonsmonopolet falt vært en utfordrer i bransjen - først hos Det Norske Brenneri og senere i OSS Craft Distillery. Hvordan endte han egentlig opp i brennevinsbransjen, og hva er det som er viktig for ham når han lager brennevin?
 • 17. Akevittens dag 12. april 2021
  13. april feirer alle akevittvenner akevittens dag, men hvorfor det? Lars Ole og Elisabeth møtes for å ta en liten feiring og snakke om hvorfor akkurat denne dagen er akevittens festdag.
 • 16. Påskemiddag spesial 20. mars 2021
  Lars Ole har møtt kokk i Fursetgruppen, Petter Wahl Sekne, som tar oss gjennom en treretters påskemiddag alle kan lage hjemme. Han forteller om råvarer og lærer bort mange smarte matlagingstips underveis. Oppskrifter, fremgangsmåte og instruksjonsvideo til alle rettene finner du på norsk-akevitt.org
 • 15. Rebellene 15. mars 2021
  Ivan Abrahamsen og Rune Laugen lager akevitt i det nyoppstartede selskapet Rebel spirits. Allerede etter ett år har de bemerket seg som utfordrere for kategorien, blant annet ved å lansere den første rosa akevitten i markedet. Hvilke tanker har de om akevittens fremtid og hvorfor velger de å være så åpne om de utradisjonelle valgene […]
 • 14. Produktutviklerne 23. februar 2021
  Ingrid, Rune og Morten er produktutviklere hos Arcus. De forteller om hvordan de går frem for å utvikle nye akevitter, og hva som er viktig for dem når de forvalter flere hundre år gamle akevittresepter. Hvordan får de nye ideer og hva er det beste med det å være produktutvikler?
 • 13. Det norske brenneri 1. februar 2021
  Sommeren 2005 ble produksjonsmonopolet for brennevin opphevet. Flere tok sjansen på en ny næringsvei, men det var ikke før rundt fem år senere det ble skikkelig fart i sakene. Hør om Norges nest største produsent som har tusen fat på lager, egen urtehage og akevitter med dobbelt gull i utenlandske konkurranser.
 • 12. Marius på Egge gård 30. desember 2020
  Egge gård har historie helt tilbake til Christian IVs tid. Marius Egge tok over gården fra sin far i 1982, gjorde epleproduksjonen økologisk og startet med eplepressing. Hvordan gikk det så til at han startet med cider, eplebrennevin og akevitt - og hva er det som gjør at hans akevitter smaker akkurat slik de gjør? 
 • 11. Bøkkeren 21. desember 2020
  Arne Jøran Øyen er, sammen med en håndfull andre bøkkere, ansvarlig for vedlikehold av over 9000 eikefat hos Arcus. Han forteller om hvordan man blir bøkker, hva jobben innebærer og hvorfor i alle dager man fortsetter med et så gammelt håndverk som bøkkerfaget er.
 • 10. Kaja på Fyret 9. november 2020
  Kaja Moreite Nørholm Tinderholt er sjef på Fyret, en liten gastropub med et av Norges beste akevittutvalg. De siste åtte månedene har hun måttet snu seg fra en dag til en annen når myndighetene og kommunestyret kommer med nye smittevernregler. Hvordan holder de hodet over vannet, står Fyret i fare for å måtte stenge, og […]
 • 9. Presidenten i Tromsø 23. oktober 2020
  Annbjørg Reiersen har vært president i Tromsø akevittselskap i hele ni år, og i år feirer regionen sitt tiårsjubileum. Annbjørg forteller om hvordan regionarbeidet går i en såpass stor region, sitt høydepunkt fra de siste ti årene og hva planene er fremover.
 • 8. Akevittambassadøren 25. august 2020
  Atle Minothi var tidenes yngste president i Norske akevitters venner. Etter tre år som president fikk han tilbud om jobb som akevittambassadør i Arcus. Hva driver han med nå, savner han presidentvervet og hva tror han er fremtiden for norsk akevitt?
 • 7. Koriander 5. august 2020
  Mange forbinder koriander med grønne blader på asiatisk mat, men er det egentlig dem vi bruker i norsk akevitt?
 • 6. Fennikel 29. juli 2020
  Hva er koblingen mellom slanger og fennikel, og hva skjer hvis du lager uttrekk av fennikelfrø i sprit?
 • 5. Stjerneanis 22. juli 2020
  Hvorfor bruker man det eksotiske krydderet stjerneanis i norsk akevitt, og hva er egentlig forskjellen på anis og stjerneanis?
 • 4. Anis 15. juli 2020
  Hvordan ser anisplanten ut, og hvilke andre brennevinstyper bruker vi anis i? 
 • 3. Dill 8. juli 2020
  Dill brukes mye i norsk akevittproduksjon. Hva bruker man en dillakevitt til og hvilken del av dillplanten brukes, egentlig?
 • 2. Karve 1. juli 2020
  Karve er et av de viktigste krydderne i norsk akevittproduksjon, men hvorfor er det sånn? Hvor kommer karve fra, og hva smaker det egentlig?
 • 1. Pilot 23. juni 2020
  Velkommen som lytter! Elisabeth og Lars Ole snakker om hva akevittpodden skal bli. Dessverre er lyden ikke den beste, men vi lover at det skal bli bedre utover.