Podkast – den nye kommunikasjonsformen

Akevittpodden gikk på lufta i juni 2020 – mye som et resultat av pandemien og behovet for å kommunisere med medlemmer, produsenter og andre innen akevittsegmentet. I dag har antallet episoder kommet opp i 24 – og flere er på gang. Her kan du lære med om akevittkryddere og høre om akevittproduksjon ved de forskjellige destilleriene samt lære om akevitt generelt. Redaktør er Elisabeth Gjestland.

Akevittpodden finner du her: https://norsk-akevitt.org/podcast/

Mer podkast
I år feirer Vinmonopolet de første 100 og i den anledning er det laget en rekke episoder som tar for seg historien om Vinmonopolet – fra etableringen i 1922 og fram til i dag. Her kan du lese mer om historikken.

Vinmonopolet fra Holmestrand som i dag finnes på Folkemuseet på Bygdøy i Oslo. Interiøret er fra 1904 og Vinmonopolet overtok en rekke slike lokaler da de skulle etablere sine utsalg etter opprettelsen i 1922.

Podkastene finner du her: https://www.vinmonopolet.no/podkast-historie

…og enda mer podkast…
Det er flere som lager podkast om mat og drikke. En av disse er Tom Amriati-Løvås, journalist og mat- og drikkeskribent som publiserer podkasten Drink Feed – Norges eneste tidsskrift som kun er tilgjenbgelig på smarttelefon. I juni 2022 publiserte han et intervju med Halvor Heuch der temaet er norsk brennevinshistorie.

Det er få som kan så mye om norsk brennevinshistorie og akevitt som Halvor Heuch.