Atlungstads Kunstserie Karl Erik Harr

Alkoholprosent:

40

Varenummer:

14429501

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

Atlungstads Kunstserie er en serie eksklusive akevitter som er utviklet sammen med ledende norske kunstnere. Akevitten produseres i svært begrenset opplag med nummererte flasker og hver utgave fremhever en av kunstnerne. Etiketten til første utgave er formgitt av Karl Erik Harr.

Karl Erik Harr er i dag den viktigste skildreren av nordnorsk natur i malerkunsten. Harr vokste opp i Harstad. Han er utdannet ved Kunst og Håndverksskolen og Statens Kunstakademi, og helt siden 1960-tallet har Karl Erik Harr vært en av de ledende nyromantiske kunstnerne i Norge. Han har hatt utallige utstillinger over hele landet og rundt om i verden. Harr har også skrevet et tyvetalls bøker og har vært en aktiv samfunnsdebattant.

Han har illustrert bøker, blant annet av Hamsun og Petter Dass, og i 2019 åpnet han et eget museum på Kjerringøy, hvor han også har atelier og bolig. Karl Erik Harr ble utnevnt til Ridder av St. Olavs Orden i 2007.

Atlungstads Kunstserie Karl Erik Harr er laget med den eksklusive gulløyepoteten. Dette er en gourmetpotet som har vært dyrket med stolthet i Nord-Norge i over hundre år. Akevitten er modnet i tre på sherryfat og har fått en klassisk kryddertilsetning som kjennetegner smaksbildet på de beste norske fatmodnede akevittene.