Atlungstad Telemark Aquavit

Alkoholprosent:

40

Varenummer:

14525402

Flaskestr.:

Fatmodnet:

Ja

Grossist / distributør:

I juli 2022 lanserte Atlungstad Håndverksdestilleri Atlungstad Telemark Aquavit, inspirert av de gamle brygge- og brennevins tradisjonene. Både etikett og innhold er tuftet på gamle håndverkstradisjoner, noe flaskens utseende også bærer godt preg av.

Atlungstad Håndverksdestilleri er stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven, både gjennom sin håndverksproduksjon av norsk brennevin og gjennom utformingen av flaskene.

Etiketten til Atlungstad Telemark Aquavit er formgitt av Telemarks store rosemaler Geir Kåsastul. Han har malt siden han var seks år gammel og maler fortsatt etter samme prinsipp som rosemalerne gjorde på 1700- og 1800-tallet.

Kåsastul har fått en rekke førstepremier på handels- og landbruksmessa Dyrsku’n, og er også godt kjent for sitt arbeid på «Stavsro» i Tuddal. Han fikk også stimuleringsprisen fra Dyrsku’n i 2011.

Atlungstad Telemark Aquavit er en smaksrik akevitt og innslag av karve, fennikel, einer og noe røykt malt. Eineren kommer fra briskelåg, og røyken fra tørkingen av den spirede malten. Dette er tradisjonelle smaker en finner i de gamle brennevinene.

Akevitten er godt avrundet og kan drikkes alene, gjerne når en ønsker noe godt i glasset foran peisen på hytta.

Atlungstad Telemark Aquavit finnes på Vinmonopolets Bestillingsutvalg.

Lukt: Kryddertoner av karve, fennikel, samt noe røykpreg.
Smak: Karve, fennikel samt noe røykpreg.