Atlungstad Brenneri mottok prestisjepris i Praha

Mandag 26. september 2022 mottok en delegasjon fra Atlungstad Brenneri med daglig leder Andrea Jervidalo Jensen i spissen, den prestisjetunge prisen European Heritage Awards/Europa Nostra Awards 2022 under en seremoni i den nasjonale operaen i Praha, Tsjekkia.

Atlungstad Brenneri ble hedret i klassen for «Bevaring og tilpasset gjenbruk» og vant den anerkjente, internasjonale prisen for arbeidet med å ta vare på og gjenoppbygge brenneriet, ta det i bruk på nye måter og tilgjengeliggjøre stedet, historien og kunnskapen for allmenheten.

Glade prisvinnere: Fra venstre Andrea Jervidalo Jensen, daglig leder på Atlungstad Brenneri, brennerimester Tore Tollan og Arve Fossum, styreleder i Atlungstad Brenneris Venner. Bak fra venstre Jørn Haugen, nestleder i styret for Atlungstad Brenneri, og Per Harald Grue, tidligere styreleder i Atlungstad Brenneri.

– Det var stor stas å få presentere og representere alle som har bidratt til å gjøre Atlungstad Brenneri til det er i dag, sier daglig leder Andrea Jervidalo Jensen.

– Det ble også en stor inspirasjon til å fortsette det viktige arbeidet med å bevare og dele stedet, historien og kunnskapen som sitter i veggene med alle som ønsker å ta del i den. I samband med pristildelingen er det også mange som fortjener en takk: Riksantikvaren, Innlandet fylkeskommune, eiere, samarbeidspartnere både lokalt og nasjonalt, alle ansatte, styret og ikke minst de frivillige i Atlungstad Venners forening og støtten fra Norske Akevitters Venner.

Mer om prisen kan du lese her.

Fra presentasjonen av Atlungstad Brenneri. På skjermen: Destillatør Halvor Heuch.