Truls lanserer egen akevitt i november

Truls? Ja, nettopp: Truls Svendsen, komikeren fra Tromsø som startet sin TV-karriere i 2005 i Senkveld med Thomas (Numme) og Harald (Rønneberg) som «frittgående» reporter og moromann. Sist vi så ham på skjermen var i sesong 6 av TV2s Truls à la Hellstrøm høsten 2022, der Svendsen og Eyvind Hellstrøm åpnet restauranten Truls à la Hellstrøm Bistro sammen.

Nå har Svendsen slått seg sammen med MEIR-gutta Ivan Abrahamsen og Rune Laugen i MEIR Distillery i Vestby sør for Oslo, og i november 2023 kommer det en ny akevitt der førsteopplaget er på 2600 flasker.

Ivan Abrahamsen i MEIR Distillery (t.v.) underviser Truls Svendsen i akevittproduksjonens edle kunst.

– Lysten på å lage en egen akevitt har vært der en stund, uten at jeg klarer å si nøyaktig når den oppsto. Men så ble jeg kjent med Thomas Patay i Rebel Group der Ivan og Rune var en del av laget via Rebel Spirits og MEIR Distillery. Det viste seg at kjemien mellom oss fire satt som en kule, og etter å ha smakt på de forskjellige akevittene de har laget, begynte vi å drømme om å lage en akevitt sammen. Jeg føler meg heldig og privilegert å får lov å lage denne sammen med dem, sier Truls Svendsen.

– Nå har jeg lært meg prosessen og sammen med Ivan og Rune har vi funnet den rette kombinasjonen. Jeg kan ikke vente med å servere den nye akevitten til gode venner, og ikke minst få den ut til folket, avslutter han.