Pubcast om lokal mat og drikke

Gikk du glipp av årets Pultost- og Akevittdager i Løten? Selv om det er bare et år til neste gang, er det mulig å se hva som skjedde i Løten i starten av september 2023. De to karene bak prosjektet Pubcasten var til stede med kamera og mikrofon, slik at alle har mulighet for å få med seg folkefesten – selv om årets arrangement er historie. Se lenke nederst i teksten.

Det hele startet for et par år siden med en podkast om «stort og smått» fra en kjeller med skjenkebevilling i Hamar. Are M. Rønningen hadde lyst til å lage videokast sammen med pubinnehaver Hein Rikar Steen Michaelsen, og ideen var å ta opp temaer om stort og smått med både humor og respekt for emnet. Seb’s Hotel, Hamars eneste rock & metal-pub, ble gjort om til innspillingssted på mandager da stedet ellers var stengt. Den første episoden gikk på lufta, og det kom flere, men så ble puben totalskadd i en brann i januar 2022. Resultatet ble at de to Pubcasterne havnet som nomader med mobilt opptaksstudio.

Innslag i Pubcasten fra Pultost- og Akevittdagene i Løten i starten av september 2023 med president Else Ormaasen i Norske Akevitters Venner – region Hedmark. Foto: LO Ørjasæter.

Fra pub til bobil
–Vi ønsker å kunne si noe fornuftig om diverse temaer – men også med mulighet for å være litt lettbeint midt i alvoret, forteller Are M. Rønningen, som poengterer at mens andre pod- og videokaster har fastsatte rammer for hva som skal tas opp, driver Pubcasten med litt av hvert. I starten var formatet en ren podkast (bare lyd), men etter hvert gikk duoen over til videoinnspilling.

– Det er for eksempel vanskelig å formidle gode opplevelser rundt mat og drikke via en ren lydfil. Derfor dukket ideen om videokast opp, forteller Rønningen.

Klimaengasjement med lokalt tilsnitt
– Vi er begge opptatt av klimaspørsmålene, så dette har vært tema flere ganger, sier Hein Michaelsen som er den som står for opptakene og redigeringen.

To glade karer som bedriver Pubcast med mobilt studio: Hein Rikar Steen Michaelsen (t.v.) og Are M. Rønningen. Foto: LO Ørjasæter.

– Da vi ble uten fast innspillingssted, måtte vi tenke nytt – og resultatet ble «Operasjon reisefot» der vi fokuserte på kortreiste og klimavennlige opplevelser innen mat, drikke, overnatting og opplevelser i Innlandet.

Det siste prosjektet er Prosjekt Pultost, der en episode er spilt inn under Pultost- og Akevittdagene i Løten i starten av september. Ta fram pultost og akevitt og nyt episoden her.

Du finner også Pubcasten på Facebook.