Femund Nasjonalparkhotell autorisert

Fredag 25. august 2023 var det duket for fest på Femund Nasjonalparkhotell – hotellet «langt fra alt – unntatt naturen». Da ble hotellet på Elgå godkjent som autorisert serveringssted for norsk fatmodnet akevitt. Eierne, Mali Romestrand og Bjørn Olsen, sammen med Norske Akevitters Venner region Hedmark, ved president Else Ormaasen og styrerepresentant Per Buvik, sto bak autorisasjonsfesten.
Norske Akevitters Venner Hedmark har til nå tre autoriserte serveringssteder, og Femund Nasjonalparkhotell blir nummer fire i regionen.

Mali og Bjørn har etter hvert blitt akevittentusiaster, med bred kunnskap og stor entusiasme omkring lokal mat og akevitt. Med over 30 forskjellige akevitter i hyllene, har de i følge Else Ormaasen, innfridd autorisasjonskravene med glans.

Eierne av Femund Nasjonalparkhotel på Elgå, Mali Romestrand (t.v.) og Bjørn Olsen, sammen med president i Norske Akevitters Venner region Hedmark, Else Ormaasen.

Vertskapet ser det selvsagt som viktig å ivareta akevittautorisasjonen i det daglige, men de er samtidig opptatt av grundig opplæring av de sesongansatte ved hotellet.

Maten er forankret i det lokale «matfatet», med fisk fra Femunden samt rein og bjørn fra nærområdene. Kombinasjonen mat og akevitt blir tungt vektlagt og gir mange gode opplevelser for de tilreisende.
Det kan i den forbindelse nevnes at hotellet har mange egenutviklede matretter/produkter som en neppe finner andre steder. Minst ett av produktene finnes også på en Michelin-restaurant.

Nordre del av «Gamle» Hedmark har få autoriserte serveringssteder, så det er med glede Norske Akevitters Venner ønsker Femund Nasjonalparkhotell velkommen. Dette gir muligheter og forpliktelser.
På autorisasjonsfesten 25.08. som samlet cirka 30 gjester, ble hotellet høytidelig overrakt en spesiallaget fatende med gravert skilt sponset av Anora, samt et diplom. Det hele ble overrakt av president i Norske Akevitters Venner region Hedmark, Else Ormaasen. Autorisasjonsbevisene vil få hedersplass ved inngangen til hotellet.

I anledning autorisasjonen, sørget hotellet også for god mat og drikke, og stemningen i restauranten var meget god.

Kokken hadde komponert en meny basert på lokale råvarer:
Forrett: Blinis med rømme og sikrogn fra sik fra Femunden
Hovedrett: Langtidsstekt reinsdyrstek (en tradisjonsrett i Elgå)
Dessert: Tjukkmjølks-panna cotta med akevittmarinerte multer
Drikke var spesialprodusert for hotellet (akevitt og mjød). I tillegg ble det servert øl fra Trysil Bryggeri.

Alle bilder: Svein Habberstad Magndal
Her kan du se film fra Femund Nasjonalparkhotell på Elgå.

Alle bilder: Svein Habberstad Magndal
Her kan du se film fra Femund Nasjonalparkhotell på Elgå.