Etter seks år som kategorisjef for norsk akevitt i Arcus, har Romain Jourdan takket ja til stillingen som daglig leder i Atlungstad Håndverksdestilleri AS fra og med 1. juni 2020. Sammen med far og sønn, Halvor og Rasmus Heuch, vil trioen bruke et stort nettverk og ekspertise innen blending, prosess, salg og marketing til å ta selskapet og varemerket Atlungstad til nye høyder.

Atlungstad Brenneri der også Atlungstad Håndverksdestilleri holder hus.

Atlungstad Håndverksdestilleri er etablert for å drive småskala produksjon av akevitt og annet brennevin. Destilleriet skal skape særegne produkter som driver interesse for akevitt og utfordrer etablerte sannheter. Atlungstad er et datterselskap av Arcus Norway AS, men dog et selvstendig selskap som skal konkurrere med Arcus og andre aktører i bransjen.

Hva gleder du deg mest til, Romain?
– Atlungstad er en uslepen diamant og jeg gleder meg til å ta fram alt potensialet og tilby kvalitetsprodukter til den bevisste forbrukeren. Atlungstad Brenneri ble grunnlagt i 1855 og var et av landets ledende brennerier i siste halvdel av 1800-tallet. Brenneriene i Mjøsregionen spilte en sentral rolle i utviklingen av den norske akevitten og Atlungstad er Norges eldste virksomme brenneri og et viktig industrielt kulturminne. Vi på Atlungstad Håndverksdestilleri er derfor stolte av å kunne videreformidle den nasjonale kulturarven gjennom kunnskapen vår og lidenskapen for godt håndverk.

Rasmus (t.v.) og Halvor Heuch har bygget opp Atlungstad Håndverksdestilleri fra starten av.

Hva er de største utfordringene for Atlungstad Håndverksdestilleri?
– Jeg har nettopp begynt i stillingen, og foreløpig ser jeg flere muligheter enn utfordringer. Atlungstad Håndverksdestilleri AS startet våren 2019, og Halvor og Rasmus har gjort en fantastikk jobb med å få på plass gode rutiner og prosesser for å drifte selskapet. Det meste ligger til rette for å ta bedriften et steg videre med relevante salgs- og markedsaktiviteter for å øke kjennskapet til produktene våre i Norge og etter hvert i resten av verden.

Fra fatlageret på Atlungstad.

Spennende! Kan en besøke Atlungstad?
– Jeg vil absolutt oppfordre alle til å besøke oss på Atlungstad Brenneri som ligger i idylliske omgivelser ved Mjøsa, bare halvannen time fra Oslo. Det er en ypperlig dagstur i disse korona-tider. Perfekt for de som er interessert i brennevinshistorie, men også for de som kan tenke seg en matbit i restauranten som satser på gode lokale råvarer. Det er også mulig å ta et bad fra brygga eller ta en runde på golfbanen ved siden av. Vi leier lokaler og samarbeider tett med Atlungstad Brenneri, som nå er totalrenovert. Arbeidet ble igangsatt med støtte fra riksantikvaren i 2012 og i desember 2019 ble hele anlegget fredet, avslutter Romain Jourdan.

Fakta:
Restauranten er åpen onsdag til søndag mellom klokken 11:30 og 18:30 og omvisningene er de samme dagene kl. 12:00 og kl. 14:00, inkludert smaking av Atlungstad-akevitter.
Påmelding anbefales: https://www.atlungstadbrenneri.no/omvisning/

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.