Bli med Espen Smith til Grüne Woche i Berlin

I samarbeid med Norske Akevitters Venner 

Bli med øl- og akevittbokforfatter Espen Smith til historiske Berlin. Her får du oppleve Europas største mat- og landbruksmesse; Internationale Grüne Woche (IGW). Vi besøker den norske paviljongen med sitt brede utvalg av akevitter, håndverks-øl og lokal mat fra fjell og fjord. Det er også godt med tid til å utforske mer av den spennende hovedstadens mange attraksjoner og brede kulturtilbud.

Høydepunkter:

 • Besøk og akevittlunsj i Den norske paviljongen på messen Grüne Woche
 • Kneipevandring med Espen Smith
 • Velkomstmiddag med “Jan Otto platte” på restaurant Schildkröte
 • Bryggeribesøk  

Program

Dag 1, 23. januar – Oslo-Berlin

Du flyr direkte med Norwegian midt på dagen. På flyplassen i Berlin blir du tatt imot av Espen Smith. Vi fortsetter med buss direkte til Hotel Indigo, som ligger sentralt plassert rett ved hovedgaten Kurfürstendamm. Etter at vi har funnet oss til rette på rommene samles vi til en uformell øl-smaking i hotellets bar og blir litt bedre kjent. 

Så skal vi ut på kneipevandring med Espen. Han er godt kjent i Berlin og området vi bor i. Underveis viser han oss noen unike skjenkestuer, i fotsporene til legendariske Jan Otto Johansen.

Den nylig avdøde korrespondenten og livsnyteren har egne menyer oppkalt etter seg på flere av byens brune kneiper. Vi spiser velkomstmiddagen; «Jan Otto platte» på restaurant Schildkröte. Tysk mat, skummende seidler og høy stemning avrunder kvelden. 

Dag 2, 24. januar – Grüne Woche

Etter frokost hentes vi av en buss som frakter oss ut til Messe Berlin, stedet hvor den årlige Grüne Woche arrangeres. Land fra alle deler av verden er representert, og fellesnevneren er lokale spesialiteter og produkter av edleste kvalitet. Hva med afrikansk grillpølse av kamel, eller australsk krokodilleburger? For ikke å glemme whisky fra India, vodka og belugakaviar fra Ukraina og eksotisk krydder fra Nepal. I tillegg til å meske deg i smaksprøver fra de mange standene, kan du kjøpe med deg deilige matvarer hjem.

Vi går hver for oss frem til vi samles i den norske paviljongen midt på dagen. Her får vi servert en lett lunsj som ledsages av flere unike norske akevitter. Daglig leder i Norske akevitters Venner, Lars Ole Ørjasæter, vil orientere om standen og Norges deltakelse på IGW. Om ettermiddagen er det individuell avreise tilbake til hotellet, og resten av kvelden legges opp etter eget ønske. Reiselederen er behjelpelig med restauranttips.
 
Dag 3, 25. januar – Opplev Berlin

Hele lørdagen er din til å gjøre akkurat det du ønsker i en by som har uendelig mye å tilby. Sightseeing, museumsbesøk eller bare vandre gatelangs i den staselige handlegaten Kurfürstendamm hvor du finner all verdens eksklusive butikker og varemerker.

Vi anbefaler også en tur innom historiske KaDeWe, Kaufhaus des Westens, et varehus som rommer alt, inklusiv delikate restauranter og barer i toppetasjene. De som vil kan ta turen tilbake til messehallen. Dette er Grüne Woches siste helg og utstillerne selger ut sitt sortiment, så her ligger alt til rette for mange gode kupp.
 
Dag 4, 26. januar – Stone bryggeri

Vi tilbringer en rolig formiddag på egen hånd før vi skal på bryggeribesøk. Espen tar oss med til Stone bryggeri hvor vi får omvisning og selvsagt smaksprøver av husets spesial-øl. Deretter spiser vi avskjedsmiddag i bryggeriets restaurant, en flott avrunding av en hyggelig Berlin opplevelse.
 
Dag 5, 27. januar – Berlin-Oslo

Vi sjekker ut av hotellet om formiddagen og blir hentet av buss som frakter oss tilbake til flyplassen. Hjemreise med Norwegian kl. 14.20, med ankomst Gardermoen kl. 16.00. 


Reiseleder Espen Smith

Vista Travels reiseleder og store ressurs er forfatter og kåsør i det gode liv Espen Smith. Han har i mange år vært en av landets fremste ølpersonligheter, og har skrevet flere bøker. Smith har utviklet øl- og akevittglass i samarbeid med Hadeland glassverk, har jobbet med import av drikkevarer, og vært konsulent for flere av landets ledende skjenkestuer.

Han har utallige øl- og matreiser bak seg, også som reiseleder. Du har kanskje sett han på God Morgen Norge eller Sommeråpent, eller lest hans faste spalte i Vi Menn. Han er stadig profilert i media som talsmann for god mat og drikke, reiser og unike opplevelser.

Smith er med andre ord en mann med enorm fagkunnskap, mange historier og uslåelig entusiasme, og vil bidra til at denne turen blir en spesiell opplevelse for den øl-, akevitt- og matinteresserte.


Pris

Pris per person i dobbeltrom:kr   9 680
Pris for enkeltrom:kr 10 980

Alt dette er inkludert:

 • Fly Oslo–Berlin t/r med Norwegian
 • Flyskatter (kr 453 pr. april 2019)
 • Transport mellom flyplass og hotell tur/retur
 • Fire netter på førsteklasses hotell med frokost
 • Øl-smaking i hotellets bar og kneipevandring
 • Velkomstmiddag på Schildkröte med en øl og en snaps
 • Busstransport til messen
 • Inngangsbillett til messen fredag
 • Akevittlunsj i den norske paviljongen
 • Omvisning og ølsmaking i Stone bryggeri
 • Avskjedsmiddag
 • Tips på restaurantene
 • Kunnskapsrik reiseleder i Espen Smith

Prisen inkluderer ikke:

 • Måltider og drikkevarer utover det som er nevnt over
 • Reise- og avbestillingsforsikring

Billetter finner du ved å trykke her

Logg inn