Kvinne-gull til Arvesølvet i London

Det Norske Brenneri høster stadig anerkjennelse for sitt flaggskip, Arvesølvet. Denne gangen av et internasjonalt panel kun bestående av kvinner.

Selvsagt liker kvinner akevitt!

Norske Akevitters Venner er selvsagt mer enn klar over at det ikke er noe forskjell på kvinner og menn når det kommer til å like vårt nasjonalbrennevin. Alle liker akevitt – så lenge de blir introdusert for det på en riktig måte.

Likevel er det mange der ute som tenker at akevitt er en guttegreie. Denne myten er det på tide å motbevise en gang for alle.

Kun kvinnelige dommere

I en stor internasjonal konkurranse i London, der det kun var kvinnelige smaksdommere – ble Arvesølvet fatlagret akevitt fra Norge tildelt gullmedalje.

Arvesølvet er den eneste akevitten som har gått til topps i denne konkurransen.

Utelukkende kvinnelige dommere i «Womens Wine & Spirits Award»

Arvesølvet akevitt fortsetter å fosse frem

Nylig fikk Arvesølvet dobbel gull og heder i International Spirits Award i San Francisco. Denne gang er det London, og «Womens Wine & Spirits Award» (WWSA) som har tildelt den norske akevitten gullmedalje.

Det spesielle med denne konkurransen er at det er 100 ledende internasjonale kvinnelige innkjøpere som er dommere og avgjør medaljefangsten. Over 1000 merkevarer fra 38 land deltok i årets konkurranse, som nylig  ble avholdt i ærverdige Royal Yacht Club i London.

Bare en myte

«Vi får stadig høre at akevitt bare er for mannfolk. Nå har vi kanskje avlivet den myten», sier eksportansvarlig i Det Norske Brenneri, Jarle Nereng.

«Det er jo også en kjensgjerning at det er en rekke kvinner med i Norske Akevitters Venner. Det handler om å lage en akevitt som gir et elegant sherrypreg og deilige kryddertoner. Vi mener å ha lykkes med det, og nå altså fått gullmedaljer fra både kvinner og menn», fortsetter Nereng.

WWSA regnes som verdens mest prestisjefylte brennevinskonkurranse der det utelukkende er kvinner i juryen.

Jarle Nereng i Det Norske Brenneri

Arvesølvet i vekst

Arvesølvet har hatt en enorm vekst hittill i år, med over 100 prosent salgsøkning på Vinmonopolet. I tillegg eksporteres den nå til en rekke markeder rundt omkring – fra Tyskland til Thailand.

«Mye tyder på at akevitt blir det neste store internasjonalt. Blant annet er det flere brennerier som lager fatlagret akevitt i USA. Men den beskyttede originalen, Norwegian Aquavit – ja, den kan bare lages her på berget», sier Nereng.

Logg inn