Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt.

Denne måneden setter vi fokus på

Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

 

Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

Da Vinmonopolet i 1927 overtok det siste lovlige destilleriet i Norge, symboliserte dette slutten på en stolt tradisjon for lokal og uavhengig destillering i Norge. Oslo Håndverksdestilleri er dedikert til å bringe disse nå glemte tradisjonene tilbake gjennom å lage høykvalitets håndverksbrennevin smaksatt med norske vekster. Siden 2015 har de utviklet flere nyvinninger innen akevitt, alle med fellesnevneren at de utelukkende er smaksatt med vekster som naturlig vokser i Norge og som destilleriets ansatte prøver å sanke så mye som mulig av detteselv i skogene rundt Oslo. Det samme gjelder for de andre produktene som bitteren Marka og ginene Vidda og Fjæra.

Månedens akevitt heter enkelt og greit Oslo Håndverksdestilleri Akevitt og er en ekte norsk,fatlagret akevitt. Karve er selvfølgelig den dominerende urten, men i tillegg inneholder Akevitt mjødurt, isop, ryllik, lyngblomst, engsyre, johannesurt (prikkperikum), kamilleblomst, kalmusrot, løvetann, malurt, kvann (angelikarot) og borremynte. Dettegir en mild smak med mange nyanser som kanskje ikke vil kle de kraftige smakene fra de tradisjonelle sherryfatene så veldig godt. Oslo Håndverksdestillerie har derfor valgt å bruke amerikanske whiskyfattil sin akevitt. Dette er også grunnen til den lyse fargen på akevitten, selv om den har blitt lagret på 250 litersfat i minimum 12 måneder.

Resultatet er en rik og kompleks akevitt som lukter av sitrusoljer, urter og engblomster. I munnen treffer den med smaker av myke urter, pepper, sitrusskallog vanilje. Smaken avsluttes med en lang, tørr smak av urter som understreker den utstrakte bruke av viltvoksende, norske mynteplanter.

 

Botsen libre

Oslo Håndverksdestilleri ligger på Bryn i nær tilknytning til Oslo indre øst. Destilleriet henter ofte inspirasjon fra sitt nærområde. Da OHD laget en norsk versjon av den klassiske drinken Cuba libre, gikk tankene til Botsfengslet i Gamlebyen, best kjent som Egon Olsens andre hjem. Botsen libre passer aller best med den lokale Tøyen colaen, men det går helt fint med den du har tilgjengelig.

Fyll et høyt glass med rikelig med isbiter.

5 cl Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

10 cl Tøyen cola (eller annen cola)

1 skive appelsin

 

8thAvenue

Med bruken av amerikanske whiskeyfat,er denne akevitten et naturlig valg om man vil lage en akevittversjon av cocktails basert på amerikansk whisky. Ingen whiskycocktails er vel mer klassiske enn Manhattan. Fra begynnelsen av 1900-tallet ble Brooklyn i New York omtalt som den tredje største norske byen,og i sentrum av den norske bydelen var Lapskaus Boulvard eller 8thAvenue -som den i alle fall het på kartet.

5 cl Oslo Håndverksdestilleri Akevitt

3 cl søt, rød vermut

1 cl Marka bitter.

Rør med isbiter og sil over i et coupetglass. Pynt med et cocktailkirsebæreller appelsinskall.

 

Vectura nummer 145413, EPDnr 4700225, Cuveconr 6878401.

Vinmonopolnummer 6878401

Vinmonopol pris kr. 499,90

For å finne ut flasken er tilgjengelig i din lokale butikk eller bestille, sjekk her

Du kan også lese mer om Oslo Håndverksdestilleri sine produkter på www.oslohd.no

Logg inn