Årets Linie «The Journey» var større og bedre enn noensinne!

Årets Linie «The Journey» var større og bedre enn noensinne!

Linie “The Journey” er en internasjonal cocktailkonkurranse, hvor bartendere rundt om i Europa kjemper om den prestisjetunge førsteplassen, -og mandag 27. august var det duket for den internasjonale finalen, på Ingierstrand Bad i Oslo. 

Arcus opplevelser
Mandag morgen gjestet bartendere fra rundt om i Europa hovedstaden, klare for finalen i Linie «The Journey». For å roe ned nervene samt få litt ytterligere inspirasjon til kveldens finale, varmet finalistene opp med å starte dagen med en fagdag hos Arcus. Deltakerne fikk en omvising på destilleriet og en innføring i hvordan akevitt lages, av Arcus’ Master Blender Ivan Abrahamsen. Deltakerne fikk blant annet besøke bøkkerverkstedet, -hvor Arcus’ bøkkere (tønnemakere) vedlikeholder Arcus’ 7.000 eikefat, smake på akevitt rett fra fatene inne på fatlagret samt en blending session.

 

https://res.cloudinary.com/mynewsdesk-cld/image/upload/t_limit_1000/ffqnjsqhlvmfncq5ntm6.jpg 

  Linie “The Journey” finalistene på Arcus. Foto: Elisabeth Neofytou v/ Arcus. 

Linie “The Journey”
Historien om LINIE startet i 1805 med den bemerkelsesverdige reisen til Indonesia. Det ble da oppdaget at på reisen til den andre siden av jorden, hvor akevitten krysset ekvator to ganger, fikk akevitten en avrundet smak. Premisset for Linie “The Journey” er å skape en cocktail med Lysholm Line Aquavit som hovedkomponent. Videre skal cocktailen hente inspirasjon fra et av landene langs Lysholm Linie Aquavit sin globale reise, nærmere bestemt Norge, Tyskland, England, USA, Panama, New Zealand, Australia, Singapore, Kina, Korea, Japan og Mexico.

Internasjonal oppmerksomhet
Konkurransen har fått mye internasjonal oppmerksomhet da akevitt er i vinden som aldri før. Akevitt har tatt cocktailentusiaster med storm, og det er tydelig at mange har et brennende engasjement for bartenderyrket, Lysholm Linie Aquavit og konkurransen. Vi ser blant annet at det er stor interesse for akevitt blant unge «up and coming» bartendere, da nasjonalbrennevinet utgjør en mye mer spennende base i cocktails enn annet brennevin. Vi har fått over 200 innsendte forslag til årets konkurranse, og kvaliteten–og kreativiteten er høy blant deltakerne», forteller Romain Jourdan, som er Category Manager for International Premium Spirits i Arcus, og ildsjelen bak konkurransen.

Det norske bidraget
Med innledende runder i henholdsvis Tyskland, Danmark, Sverige, Finland, Sveits, Østerrike, og Norge, har over 200 deltakere kjempen om en plass i finalen. Det var der imot kun 11 deltakere som kvalifiserte seg til finalen, og en av dem var Moldegutten Odd Fjeldsgaard Rasmussen. Rasmussen, som til daglig er Bar Manager på Lukket Selskap i Bergen, kapret seg plass i finalen med sin cocktail «Charter Line».

     «Charter Line». Foto: Kim Bye.

«Denne cocktailen er basert på nordmenn og deres ferd til varmere klima, til et sted kalt “Syden”. Mange nordmenn pakker med seg norsk mat og drikke når de reiser utenlands, da spesifikke produkter ikke er tilgjengelige i “Syden”. Forskning fra 2014 viser at de 3 mest populære produktene nordmenn tar med til “Syden” er kaffe, knekkebrød og brunost. Min cocktail bygger på disse produktene», Rasmussen

Jury i verdensklasse
Juryen bestod av juryleder Monica Berg, og med seg hadde hun kongen av mixology, Aklex Kratena, Paris’ stjerne-bartender Carina Soto Velasquez og Arcus’ egen Master Blender, Ivan Abrahamsen. Juryen vektet 4 kriterier i sin bedømmelse av drinkene og finalistene; utseende, smak, historie, og ikke minst originalitet.

Damene slår gutta i mixology
Årets konkurranse er den tredje i rekken, og de 2 foregående årene har to kvinner gått seirende ut av konkurransen. I år skjedde det igjen!

Tyske Peggy Knuth, som var en av to kvinner i finalen, stakk mandag kveld av med den gjeve førsteplassen i Linie “The Journey» 2018 med sin cocktail ” Eastcoast Park”. Knuth er til daglig barsjef på Salut! Bar i Berlin, og tiltros for sin forkjærlighet til det norske brennevinet og Lysholm Linie Aquavit, var dette første gang Knuth konkurrerte – og imponerte i Linie «The Journey».

«Årets Linie «The Journey» var større og bedre enn noensinne, og årets vinner, Peggy, hadde en veldig personlig og fin presentasjon, men kanskje viktigst av alt – hun hadde en fantastisk drink! Lysholm Linie Aquavit kom godt frem, smakene var balanserte og dette er virkelig en drink man har lyst til å drikke om igjen! Det høres klisje ut, men det enkle er ofte det beste!», juryleder Monica Berg.