Leverer norsk drikke til tysk messe

Om få dager – nærmere bestemt 20. januar – åpner årets Internationale Grüne Woche (IGW) i Berlin – Europas største messe for mat, drikke og reiseliv. IGW startet i 1926 som en tysk landbruksmesse, og Norge deltar i 2023 for 34. gang. Messen arrangeres i dagene 20. til 29. januar 2023 og Landbruks- og matminister Sandra Borch (SP) vil åpne den norske paviljongen. Arrangøren regner med et besøkstall på rundt 400.000 personer.

Den norske paviljongen består av utstillerregionene Fjord-Norge (fylkene Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal) og Trøndelag samt egen restaurant og bar som drives av restaurantselskapet Furset-gruppen, med god hjelp fra Norske Akevitters Venner på drikkesiden.

På Internationale Grüne Woche står smaksopplevelsene i kø.

Utstillingsvindu
IGW i Berlin er både en arena der Norge får vist fram hva vi kan by på av mat-, drikke- og reiseopplevelser. Samtidig er messen en arena der nordmenn som besøker den norske paviljongen (eller er der som utstiller) kan få ny inspirasjon og oppdage lokale, norske leverandører en ikke visste om.

Drikkevarer
Norge har hatt akevittbar i den norske paviljongen fra «tidenes morgen». Først var det bare akevitt. Så kom den norske ølrevolusjonen. Deretter tok sider helt av – samtidig som vi fikk en rekke destillerier som også slengte seg på gin- og whiskybølgen.

I år kan Norge skilte med over 80 sorter brennevin der akevitt er særdeles godt representert, 20 sorter øl fra et titalls bryggerier, sider fra ledende produsenter, eplemost og norsk vann – for ikke å glemme blandevannet. I år er det også helnorsk med det klingende navnet Headless Horseman.

En opplevelse utenom det vanlige
Dersom det er ledige dager i januar-kalenderen er det også en ledig plass eller to på en gruppereise til Berlin – ledet av øl- og akevittentusiasten Espen Smith. Når en først er innenfor dørene er et besøk i Hall 8.2 hos Norge selvsagt pri #1, men det er også 1880 andre utstillere fra hele verden som har mye morsomt å by på innen mat-, drikke- og reiseopplevelser.

Hvert år får den norske paviljongen besøk av musikere fra våre venner i den tyske utstillerregionen Bayern.

Se også
https://www.innovasjonnorge.no/no/tjenester/landbruk/internationale-grune-woche/
https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/fjord-norge-og-trondelag-viser-fram-det-beste-av-norge-i-berlin/id2950122/