Krambua i Trondheim autorisert

Krambua i Trondheim ble autorisert torsdag 19. oktober som det 63. i rekken – og det fjerde serveringsstedet i Trondheim som holder akevittfanen høyt hevet (de andre er Baklandet Skydsstation, E.C. Dahls Pub og Kjøkken samt Britannia Hotel). Det første autoriserte serveringstedet for norsk, fatmodnet akevitt i Trondheim, var Norsk Aquavit Bar NO.1. Baren ble autorisert allerede i 2003, men måtte legge ned da de mistet lokalene i 2017.

Krambua er kjent for sin lune, gode atmosfære, topp service og god mat fra kjøkkenet. Her står bacalao, fiskesuppe, fish and chips og mye annet godt på menyen. Autorisasjonen ble blant annet feiret ved at en av eierne av Krambua, Håvard Skogstad, fikk overrakt en flaske Lykkens Portal Nr. 4 av regionpresident Nidaros, Kari Frøseth i Nidaros. Underholdningen var det selveste operasjefen i Opera Trøndelag, Lars Eggen, som levert.

Det ble ellers servert en forsmak av årets juletallerken, som hadde helt perfekt ribbesvor, til de frammøtte. Ansvarlig for autorisasjonen var styremedlem Marit Øverengen i Norske Akevitters Venner. Fatende og gravert skilt som bekrefter autorisasjonen, er sponset av Anora.

Siste helgen i oktober, fra fredag 27. til søndag 29., markerte Krambua for øvrig sitt 30-årsjubileum med masse god underholdning og konserter.

Tekst og bilder: Rolf Teigen