Julislippet på Vinmonopolet

Det kan se ut som om sommeren også har kommet til akevittprodusentene. Fra mange akevittnyheter tidligere i år, lander vinmonopolslippet 3. juli 2024 på fire akevitter. Her kommer de i alfabetisk rekkefølge etter produsent.

Anora (tidl. Arcus):
Opland Premium Aquavit er basert på den originale oppskriften til Gammel Opland, med en ekstra dimensjon av dybde og karakter. Med hele fem års fatlagring, gir Opland Premium Aquavit en unik og intens smaksopplevelse, beriket med delikate noter av vanilje, mørk sjokolade og karamelliserte nøtter. Mer informasjon finner du her.

Brennevinsgrova:
Brennevinsgrova Patchell Akevitt ble lansert i november 2021, og en ny batch er nå tilgjengelig via Bestillingsutvalget. Førsteutgaven var på 750 nummererte flasker, og mer informasjon finner du her.

Inderøy Brenneri:
Inderøy Brenneri Karve Aquavit
er (selvsagt) basert på karve fra egen gård, Berg Gård, med adresse Kjelvikveien 71 – midt i Den Gyldne Omvei på Inderøya. Karveakevitten er lagret i to år på fat som tidligere er brukt til Oloroso sherry. Den har deretter fått et opphold på tre måneder på Pedro Ximénez-fat. Litt ekstra informasjon finnes her.

MEIR Distillery:
Meir Aquavit Saison Stout Cask Finish er siste skudd på stammen av akevitter med spesiell fat-finish fra MEIR Distillery i Vestby. Akevitten er et samarbeidsprosjekt med Nøisom bryggeri Fredrikstad. Akevitten har ligget på madeira- og sherryfat i tre til fire år før den er ettermodet i fire måneder på fat som er benyttet til lagring av Nøisom Corvus Imperial Stout (10,2 vol. prosent alkohol). Fatene er opprinnelig benyttet til å lagre irsk whiskey. Det er produsert 1.000 nummererte flasker, der nesten alle er vokset med svart voks… Les mer her.