International Spirits Challenge (ISC), UK, er en av de ledende konkurransene som premierer verdens beste brennevin. I år deltok over 1.800 produkter fra cirka 70 forskjellige land, men det er ikke bare produktene som bedømmes. Også produsentene må under lupen, og i år tok Arcus førsteplassen blant verdens akevittprodusenter – en bransje som er i sterk vekst, og ikke bare her hjemme.

– Dette er en meget hyggelig hedersbevisning som forteller at vi fremdeles holder et meget høyt nivå i forhold til akevittene vi produserer, sier Holger Gramstad, Country Manager Norway hos Arcus, på telefonen fra det blide sørland.

Holger Gramstad, Country Manager Norway hos Arcus.

Sammen med nyvinninger som Lysholm No 52, den innovative Strand-serien og verdens dyreste akevitt (Opland Juvel Aquavit), forvalter Arcus «nasjonalarven» fra tidligere tider; merkevarene Lysholm, Opland, Løiten og Simers.

ISC, som i år ble arrangert for 26. gang, regnes som en av de mest prestisjefylte brennevinskonkurransene i verden. Konkurransen er basert på en streng og uavhengig bedømmingsprosess. Produktene bedømmes via en omfattende blindtest fra et helt panel av erfarne smaksdommere og de beste brennevinene får sølv, gull eller dobbelt gull. Det betyr at de som slipper gjennom nåløyet, virkelig er produkter som det er verdt å prøve.

Juryen som valgte Arcus som årets akevittprodusent, besto av Johan Svensson, Drinks Fusion, London, (juryleder), Nick Bell, Harvey Nichols, London, Fredrik Olsson, Kosmopol, London, Panu Long, drikkekonsulent, London, og Ivan Dixon, brennevinskonsulent, London. Resultatene fra ISC er fordelt over flere måneder – og Arcus vant for øvrig dobbelt gull for akevittene Opland Edel Madeira Cask Aquavit, Gilde Non Plus Ultra, Lysholm Linie Aquavit og Løiten Linie Aquavit i samme konkurranse.