Full drift igjen på Egge

Egge Gård fikk seg en «trøkk» da driftsselskapet gikk over ende i august 2022. I forbindelse med konkursen mistet de også produksjonslisensen for alkoholholdige produkter. Uten denne er det verken lov til å produsere eller tappe sider, vin og brennevin. Ny lisens kom på plass rett før sommerferien, og daglig leder Helge Steingrim, forteller at en har brukt sommerukene til å tappe ferdig modnet akevitt eller annet brennevin. Steingrim representerer Gaia-gruppen som sammen med Marius Egge overtok konkursboet. Gaia-gruppen har lang erfaring når det gjelder drikkevarer og tilhørende kvalitet, og en har siden konkursen lagt ned mye arbeid både når det gjelder dyrkingsarealene rundt gården og i lokaler og produksjonsutstyr.

Helge Steingrim kommer fra Gaia-gruppen og er daglig leder på Egge Gård.

– Vi forbereder nå ny destillering av akevitt. Sitrus ligger til uttrekk og vi regner med at destilleringen starter når alle er tilbake fra ferie, forteller Steingrim.

– Vi har også gjort klar sider og vin som var på tanker, og disse er nå på flaske som for øyeblikket gjennomgår andre gangs gjæring, avslutter han.