Atlungstad Brenneri rammet av flommen

Ekstremværet «Hans» er over, men vannstanden i elver og innsjøer er fortsatt høy. Så også i Mjøsa der Atlungstad Brenneri i Stange har fått føle vannmassene. Som bildekavalkaden viser, er det vann inne i brenneribygningen, og den minste pot stillen til Atlungstad Håndverksdestilleri måtte også berges opp på et tørrere nivå.

Daglig leder Andrea Jervidalo Jensen på Atlungstad Brenneri uttaler til Hamar Arbeiderblad at Skibladnerbrygga, som ligger ved Atlungstad har fått skader, og en frykter at en av laftekassene under brua har løsnet.

– Vannstanden er fortsatt for høy, og vi er nødt til å vente til den har sunket for å få undersøkt, sier Jensen til avisa.

Også destilleriet er rammet
Også på Atlungstad Håndverksdestilleri var det en del som måtte flyttes.

Tidligere brennerimester Asbjørn Holstad bisto i flyttingen av den minste pot stillen hos Atlungstad Håndverksdestilleri.

– Den minste pot stillen måtte berges over til en tørrere plass. I tillegg måtte vi flytte IBC-containere (plastcontainere på 1000 liter på pall i nettingbur), flasker og annet. Noen av fatene i det gamle fusellageret har også badet litt. Vi kan ikke kalle dette noen katastrofe for oss, men det forsinker selvsagt produksjonen, forteller daglig leder ved Atlungstad Håndverksdestilleri, Romain Jourdan.

Det vil si at den som står ved Minnesund og håper på at det kommer ett og annet akevittfat flytende, dessverre blir skuffet.

Kilder: Hamar Arbeiderblad/Atlungstad Håndverksdestilleri
Foto: Ester Ayerdi og Halvor Heuch