Akevitt og cocktail i Trondheim

Trondheim Aquavit Festival går av stabelen lørdag 28. oktober 2023, samme dag som oste-VM avsluttes i trønderhovedstaden. Festivalgeneral Ulf Dalheim arbeider med programmet, og han kan nå fortelle om et nytt, spennende seminar på årets festival. Seminaret tar sikte på å vise at akevitt ikke bare er noe man drikker til mat eller som en avec. Det er de siste årene blitt svært populært blant Norges beste bartendere å utvikle nye cocktailer hvor ekte norsk akevitt er en viktig ingrediens.

Under akevittfestivalen inviterer en derfor til Master class med Øyvind Lindgjerdet fra Britannia hotell. Her kan deltakerne bli inspirert og også lære hvordan han tar i bruk Trondheims akevittskatter fra Lysholm, både lagrede og ulagrede akevitter, for å komponere unike signaturcocktailer.

Sjefsbartender på Britannia Bar i Trondheim, Øyvind Lindgjerdet, anbefaler cocktailer med akevitt. Foto: Even B. Solheim.

Øyvind er hjernen bak konseptene Britannia Bar og Vinbaren på Britannia Hotel, med ansvar for cocktailer og brennevin for hele hotellet. Øyvind har i år blitt nominert som Norges beste bartender og han har tidligere vunnet priser for blant annet Norges beste signaturcocktail og Norges beste cocktailmeny. Barsjefen har 15 års erfaring innen kreativ produktutvikling av cocktailer og han spesialiserer seg på nordiske råvarer og brennevin.

Ulf Dalheim i VinPuls, som arrangerer akevittfestivalen, opplyser at en tar sikte på å legge ut festivalbilletter og Master class-billetter samtidig, rundt midten av august.