Attåt akevitt

Mellom fjord og fjell i Nordfjord lager Gardsbrenneriet balanserte akevitter med smak fra fra planter og bær vi finner i fjellheimen eller som de dyrker selv. Attåt akevitt er en lett og frisk helårsakevitt som kan nytes til de fleste anledninger.

Akevitten har lys gyllen farge og naturlig sødme fra sherryfat med rolige toner fra karve, koriander og kvann og passer spesielt godt til retter av svin, lam og sau. Aromaen er preget av karve og sitrus med innslag av fat og vanilje, og Attåt akevitt er fatmodnet i minimum seks måneder.

Gardsbrenneriet eies og drives av Synnøve Vik Bergstad og Jann Vestby.

Attåt akevitt er basert på potetsprit fra HOFF. Krydderdestilleringen foregår i pot still, og utover karve fra Inderøy, er resten av krydderne stort sett produsert i Gloppen der destilleriet ligger. Noe av krydderne kjøpes fra den lokale økologiske produsenten Høgt og Vild, mens resten produseres på egen gård. Til fatmodningen benyttes brukte sherryfat som har vært brukt til Oloroso eller PX (Pedro Ximénez).

Gardsbrenneriet holder til på Hauge i vakre omgivelser i Gloppen i Nordfjord.

Ekteparet som begge er utdannet sivilingeniører innen kjemi, overtok Vik Bergstads familiegård i 2009 og etablerte da Fjordane Gardspresseri med eplemost som produkt. Ønsket var å bruke utdanningen samtidig som en tok over odelsgården. Noen år senere etablerte de Gardsbrenneriet som i dag har en rekke produkter utover akevitt. Av andre akevitter kan nevnes Attåt juleakevitt. Akevitten passer både foranpeisen på hytta og til julemiddagen. Et godt fatpreg fra brukte olorosofat gir sødme og krydderne er både lokale og langreiste. Smaken har toner av einebær, sitrus og anis samt et hint av vanilje.

Attåt akevitt
Vinmonopolnummer 10497302, 38 volumprosent alkohol, 50 cl.

Logg inn