I forbindelse med den forestående fusjonen mellom Arcus og Altia, krevde de nordiske konkurransetilsynene at flere merkevarer måtte selges slik at det nye selskapet, Anora Group, ikke skulle bli for dominerende i markedet.

I en pressemelding datert 23. juli 2021, ble det bekreftet at merkevaresalget nå er på plass, og at det er svenske Galatea som overtar flere varemerker.

Arcus selger Akevitt Spesial, Kalinka S.P.R.T. (et nøytralt brennevin) samt vodkaen Dworek, som er produsert i Polen. Akevitt Spesial er et resultat av en tender (anbudsinnbydelse) fra Vinmonopolet der kriteriene var en ren og enkel karveakevitt som ikke skulle koste for mye. Arcus vant tenderen og Akevitt Spesial har blitt nesten mer populær enn hva produsenten ønsker.

Altia selger Skåne Akvavit, snapsen Hallands Fläder og Brøndums Snaps. Brøndums ble opprinnelig produsert i Danmark, mens de to andre har svensk opprinnelse.

I tillegg selger Altia brennevinsmerket Grönstedts. Navnet Grönstedts kommer fra vinhandleren Johan Daniel Grönstedt (1807-1876) som blandet sin første cognac under eget navn i 1846. Da den svenske staten etablerte monopolet Vin & Spritcentralen (Vin & Sprit fra 1989) i 1917, ble Grönstedts overtatt av statsmonopolet. I 1931 gikk Grönstedts fra å være datterselskap til å bli et eget varemerke. Varemerket ble med da Vin & Sprit ble privatisert og senere solgt til franske Pernod Richard i 2008, men vil uansett forbli den «svenske» cognacen – som nå er tilbake hos svenske eiere. Cognachuset Braastad/Tiffon er en av flere leverandører til Grønstedts.

Altia og Arcus har i forbindelse med salgene til Galatea, forpliktet seg til å tilby overgangstjenester til det svenske selskapet i inntil 36 måneder.

Anora Group, der Stein Erik Hagen gjennom investeringsselskapet Canica blir største norske eier med 22,4 prosent av aksjene, vil være etablert i løpet av tredje kvartal 2021.