I følge en felles pressemelding fra de to selskapene, er det tirsdag 29. september 2020 inngått avtale om fusjon mellom Arcus og Altia med den hensikt å skape den ledende vin- og brennevinsaktøren i Norden og Baltikum under navnet Anora Group.

Samtidig ønsker en også å vokse utenfor hjemmemarkedet innen akevittsegmentet med produkter som Lysholm Linie Aquavit, Gammel Opland, OP Andersson og Aalborg. Også produktgrupper som vodka (Vikingfjord og Koskenkorva) og bitter (Gammel Dansk) vil være satsningsområder – sammen med andre brennevinsprodukter som gin og cognac.

Det endelige vedtaket om fusjon vil bli gjort på de to selskapenes ekstraordinære generalforsamlinger i november 2020 der en trenger 2/3 flertall. I tillegg må fusjonen godkjennes av konkurransemyndighetene i Finland, Sverige og Norge. En regner med at fusjonen er gjennomført i løpet av første halvår 2021. Det er alt gjort kjent at finske Pekka Tennilä som kommer fra Altia, vil bli det nye selskapets administrerende direktør mens styreleder i Arcus, Michael Holm Johansen, fortsetter som styreleder i Anora Group. Administrerende direktør i HOFF, Ingeborg Flønes, er spurt om å sitte i det nye styret.

De største aksjonærene i Arcus og Altia har allerede gitt fusjonen forhåndsgodkjennelse. Etter at fusjonen er gjennomført vil Arcus-aksjonærene ha 46,5 prosent av aksjene, mens Altia-aksjonærene vil ha 53,5 prosent. De største eierne i Arcus i dag er Canica (Stein Erik Hagen) med 44,24 prosent og Geveran Trading (John Fredriksen) med rundt ti prosent. Etter fusjonen vil Canica ha 22,4 prosent av aksjene i Anora Group. HOFF eier i dag 4,847 prosent av aksjene i Arcus, og er fjerde største eier i Arcus. HOFF vil også bli en av de større eierne i Anora Group.

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.