Polkø i Arendal da jubileumsakevitten ble sluppet

I 2022 fylte Vinmonopolet 100 år. I den anledning utga Det Norske Brenneri i Grimstad akevitten Det Norske Brenneri Polkø i 100 år. Nå har akevittprodusenten i Grimstad skapt polkø igjen – denne gangen en ekte polkø i Arendal.

Onsdag 10. mai 2023 ble Arendal 300 år Jubileumsakevitt sluppet på det lokale Vinmonopolet. Butikken hadde reservert over tusen flasker av totalopplaget på 2023, og alt ble revet bort på under fem timer. Det var kø fra døra og helt ut på gata, og flaskene rakk ikke å komme i hylla før de første kundene tok en eske under hver arm.

Om det ble like lang kø i Lillesand dagen etter, vet vi ikke, men ryktet sier at Vinmonopolet i Lillesand er den eneste butikken som kanskje har noen flasker i rest.

Arendal 300 år Jubileumsakevitt
I 1723 fikk Arendal kjøpstadsprivilegier, og byen ble grunnlagt. 300 år med stolte tradisjoner fortjener en jubileumsakevitt, og Arendal 300 år Jubileumsakevitt har et friskt anslag av sitrus, karve og mynte. Akevitten har også et skjær av sherry, mandarin, vanilje og lakris og den føles vedvarende frisk og floral i munnen.

Dette er en akevitt til skalldyr, sjømat eller når man vil feire jubileet. Jubileumsakevitten er tappet i et begrenset opplag på 2023 flasker – og alle er nummererte. Alkoholinnholdet er 40 volumprosent.