…og snart er det jul

Det var Arcus som var først ute i år – med juleakevitten. De andre kommer nok snart etter. Her som ellers er det markedet som bestemmer, og det betyr at juleproduktene må være klare tidlig på høsten.

Gilde Juleaquavit 2019
– Solerametoden – fra 1988 til evigheten

Hvert år siden 1988 har Gilde Juleaquavit blitt laget etter det samme kriterium. 1/3 av akevitten er modnet i ett år, 1/3 er modnet i 2 år og 1/3 er den unike «moderandelen» fra de siste 32 årgangene. Dermed inneholder Gilde Juleaquavit edle dråper av alle årgangene som noen gang er laget.

Dersom en sammenlikner med tidligere år, har også årets utgave den samme «familielikheten» som de tidligere juleakevittene under Gilde-merket. Hver juleakevitt er likevel unik og i år har den fått et noe tydeligere krydderpreg enn fjorårets. Derfor står den seg svært godt til den tradisjonelle julematen og spesielt ribbe.

Fargen er dyp gyllen. Aromabildet har kraftig fatpreg av varm eik, vanilje og smørkaramell. Akevitten har også innslag av mørke, tørkede frukter og avrundede toner av anis og karve. Smaken har en søtlig inngang. Så kommer kraftig fatpreg av varm eik, vanilje og smørkaramell. Gilde Juleaquavit 2019 har et avrundet krydderbilde og noe hetvin og tørket frukt. Ettersmaken er lang, og behagelig med toner av eikefat. Tørr finish.

Alkoholinnholdet er 40% vol.
Vol.: 70 cl
Pris: 399,90
Vinmonoplonummer: 1230201

Logg inn