Nytt destilleri i Geiranger

I løpet av høsten 2022 og våren 2023 skal eksklusive Grande Fjord Hotel i Geiranger oppgraderes, og i den sammenheng planlegger Aleksander Grande også et nytt destilleri. Destilleriet skal plasseres i den gamle låven og planen er å sette inn en pot still på 200 liter. Allerede mens planene er på tegnebrettet, har Grande innledet et samarbeid med Det Norske Brenneri i Grimstad, og resultatet kom på Vinmonopolets mai-slipp; Geirr Anggr Botanical Gin.

Grande Fjord Hotel.

– I det nye destilleriet skal vi bruke lokale vekster, urter og frukt. Grande var tidligere en fruktgård med epler, pærer, plommer og moreller, og dette skal være utgangspunktet for det som skal skje i den gamle låven, forteller Aleksander Grande.

Når Grande Destilleri ser dagens lys, er dette det andre destilleriet i Møre og Romsdal. Det første var Brennevinsgrova.

Om du har lyst til å prøve et produkt med røtter i Geiranger (før den første akevitten kommer), er Geirr Angr Botanical Gin et alternativ. Brennevinet inneholder bjørkeblader, koriander, geitrams, grønn kardemomme, hestehov, grønnmynte, irisrot og selvsagt einebær, noe som gir en smaksrik gin drevet av einebær, grønne vekster, sitrus og rikelig med blomster.

Fjordnært hotell i Geiranger – og snart med eget destilleri.

Skal du på Norgesferie i sommer og vil se hvordan det går med det nye destilleriet? Da er adressen Ørnevegen 200, 6216 Geiranger.