Ny juleakevitt fra Løiten – kun 7000 flasker lansert!

Løiten sin aller første juleaquavit.

For første gang vil man nå kunne finne en juleakevitt fra Løiten i hyllene på Vinmonopolet. Juleakevitten er nå tilgjengelig på Vinmonopolet, men det er kun 7000 flasker å få tak i denne julesesongen.

Norges favoritt

En av Norges mest kjente akevitter er Løiten Linie. Mer en halvparten av Norges befolkning drikker akevitt i julen, og 77% kjenner til klassikeren, i følge en undersøkelse gjort av Opinionen i september 2018. Nå får Løiten-familien ett tilskudd, nemlig Løiten Juleaquavit .

Det vil kun bli distribuert 7000 flasker av Løiten sin første juleakevitt gjennom Vinmonopolet rundt om i landet.

– Vi forventer at det kommer til å være høy etterspørsel etter Løitens første juleakevitt. Det begrensede antallet vil nok skape litt frustrasjon, da det kun er ca. 0,14% av Norges befolkning som vil få tak i en flaske Løiten Juleaquavit. Det gjelder å være tidlig ute. Det er førstemann til mølla prinsippet som gjelder, forteller kategorisjef i Arcus Alexandra Wachtmeister.

Løiten Juleaquavit

Løiten Juleaquavit er en smaksrik akevitt med et rikt krydderbilde. Den har en fremtredende smak av karve med toner av sitrus og klassiske julekrydder som pomerans, kanel og kardemomme. Den har en fin sødme og fatpreg fra 12 måneders lagring på sherryfat.

– Forskjellen mellom Løiten Linie Aquavit og Løiten Juleaquavit er at Løiten Juleaquavit har et mindre fatpreg og mindre sødme, men et rikere krydderbildet. Løiten Juleaquavit passer ypperlig til tradisjonell julemat, spesielt til gravlaks og ribbe, forteller Ivan Abrahamsen, Master Blender i Arcus.


Tradisjonelt design

Designet er forankret i gammel norsk folklore om Fjøsnisser. Fjøsnissen er kjent for å nyte godt med mat og drikke i julen, som en belønning/betaling for å ta vare på husdyrene i julen.

De ble først et populært motiv på julekort i nasjonalromantikken, en tidsperiode der Løiten Brænderi selv ble grunnlagt, og har siden blitt et symbol på norsk kultur, tradisjon og jul.

Fjøsnissen er en gammel kjenning som gjerne er assosiert med julemat og drikke, – én feinschmecker som gjerne har figurert på forskjellige juleøletiketter opp igjennom tidene, og nå på Løiten Juleaquavit.

Løiten Juleaquavit representerer en feiring av juleforberedelsene som ligger til grunn for et skikkelig julemåltid, og en takknemmelighet for året som har godt.

Løiten Brænderi Destillation

Løiten Brænderi ble etablert i 1855 som et bondesamvirke for brenning av sprit på Løten. I 1874 åpnet Løiten Brænderi Destillation i Oslo. Her ble råsprit foredlet til akevitt med krydder og urter. Oppskriftene som ble utviklet den gang benyttes fortsatt i dag. I dag blir Løiten Aquavit produsert av Arcus på Gjelleråsen.

Løiten Juleaquavit kommer i 50cl. flasker med et alkoholinnhold på 41,5 %. Prisen vil ligge på kr 329,90.

 

 

Logg inn