Arvesølvet

Hver måned presenterer vi en ny akevitt.

Denne måneden setter vi fokus på

Arvesølvet

Månedens akevitt i november er Arvesølvet. Akevitten har vært i Vinmonopolets sortiment siden senhøsten 2011, men nå har det skjedd flere forandringer som det er verdt å merke seg.
    For det første har flasken fått både ny logo og ellers endret useende på det grafiske.

    Dernest er det verdt å merke seg at innholdet som master blender Jon Bertelsen nå har «finstemt», har økt fatmodningen fra 12 til 24 måneder. Dette skjer i god, norsk tradisjon på nøye utvalgte sherryfat som kjøpes i Spania.

Arvesølvet må nemlig pusses en gang i blant, uttaler Odd Johan Nelvik i Det Norske Brenneri.

Den flotte flasken

Historien om Arvesølvet
    Det Norske Brenneri ble etablert i 2011 og allerede samme høst var de på markedet med Arvesølvet. Mens de fleste produsenter slipper akevittene sine på Vinmonopolet og «håper det beste» i forhold til salg, hadde Det Norske Brenneri arbeidet målrettet mot HORECA-markedet og solgt inn akevitten på en rekke hoteller, barer og restauranter før akevitten kom i vanlig salg. Dette gjorde susen, og salget gikk over all forventning.
     At Arvesølvet verken er fargejustert eller inneholder mye sukker, kan kanskje forklare noe av suksessen – sammen med den milde smaken.

    Smak og duft
    På nesen vil du kjenne appelsin, plommer og sitrusoljer, samt hvit grapefrukt, karve, kardemomme, koriander, stjerneanis, nøtter og vanilje.
    Smaken er sammensatt og kompleks med innslag av karve, anis, appelsinmarmelade og lakrisrot. Ettersmaken varer og varer, med kryddertoner helt til siste slutt.
    Arvesølvet nytes helst til tradisjonell norsk mat, eller alene – og alltid i et tulipanformet glass.

Varenummer:9398601
Pris: Kr. 399,90

Logg inn