Ny akevittfestival i Trondheim

Det blir akevittfestival i Trondheim også i år. Ulf Dalheim i VinPuls, som samarbeider med Norske Akevitters Venner region Nidaros og Throndhjems Aquavit Club om arrangementet, opplyser at dato for Trondheim Aquavit Festival blir lørdag 28. oktober 2023. Arrangørsted blir Quality Hotell Prinsen.

I fjor deltok 23 utstillere på festivalen som trakk nærmere 300 besøkende. I tillegg til muligheten til å smake på det meste av norskproduserte akevitter ved utstillerbordene, ble det også avviklet fem forskjellige Master Classes der Eivind Hellstrøm, Jon Bertelsen, Marthe Bøhn, Gunnar Lysholm og Hermod Fledsberg var foredragsholdere. Også i år blir det avholdt flere Master Classes i løpet av festivalen.

Om kvelden 28. oktober inviterer arrangørene til en egen festivalmiddag hvor Norges beste juleakevitt 2023 skal kåres. Det er også planer om en helt spesiell middag dagen før festivalen (fredag 27.10.) hvor det vil bli servert et utvalg av eksklusive spesialakevitter.

En overrasket akevittbonde (Svein Berfjord fra Inderøy Brenneri) tok «storeslem» i trøndernes juleakevittkåring under festivalen i 2022.

Festivalen sammenfaller for øvrig med Oste-WM 2023/World Cheese Awards 2023 som går av stabelen i Trondheim 26.-28. oktober der 250 dommere skal finne det ypperste blant 4.500 oster.