Ny akevittbar i Posthallen i Oslo

Oslos nyeste tilskudd på akevittbarfronten heter Seid og er en av åtte nye barer som åpner i dag, fredag 11. november 2022 kl. 16:00. Hos Seid er samtlige drinker basert på akevitt og norske råvarer, og det er fjorårets norske deltaker i World Class, Magnus Thorseth fra Namsos, som sammen med Stig Ove Sæther som jf. Aftenposten og nettstedet vink.aftenposten.no står bak baren.

Ikke bare en bar…
Magnus Thorseth forteller at da det ble mulighet for å åpne bar i Posthallen, gikk tankene rett til det nordiske nasjonalbrennevinet akevitt.
– Akevitt er et unikt brennevin når det gjelder drinker og cocktailer, og målet er å fortelle at dette er et «helårsbrennevin» – ikke bare noe du drikker til julemiddagen, sier Thorseth.

Stig Ove Sæther (t.v.) og Magnus Thorseth åpner Seid, en ny akevittbar i Posthallen i Oslo.

Det er ikke bare akevittbaren Seid som åpner i dag. Samtidig er det også sju andre barer med hvert sitt konsept som ønsker publikum velkommen – alle under paraplyen Posthallen Drinkhub. Listen over alle barene finner du her.

Fra posthall til leiligheter, serveringssteder og butikker
Oslos gamle hovedpostkontor i Dronningens gate 15, ble bygget i årene 1914-1918 og 1921-1924 etter at arkitekt Rudolf E. Jacobsen vant en arkitektkonkurranse i 1912. Bygningen som i dag er fredet, er i nasjonal barokkstil med 11,2 meter under taket i den gamle Posthallen. Som en kuriositet kan nevnes at det er støpt inn en kanonkule i veggen ut mot Tollbugata. Kanonkulen ble skutt fra Akershus festning under den svenske beleiringen i 1716. Den bommet på den svenske forlegningen, og traff traff huset på hjørnet av Dronningens gate og Tollbugata. Huset ble revet i 1914, men en tok vare på kanonkulen og støpte den inn i veggen på det nye hovedpostkontoret. Posten flyttet ut av bygget i 2004 og huset inneholder i dag 213 selveierleiligheter og en rekke næringslokaler der Oslo Drinkhub nå er å finne.

Kilder: Aftenposten/Vink og Oslo Byleksikon