Ankerdram Aquavit

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt.

Denne måneden setter vi fokus på Ankerdram Aquavit.

 

 

Ankerdram er et begrep som er blitt benyttet av de sjøfarende siden tidenes morgen og tradisjonen tro ble det gjerne skjenket gjester og en selv en knert etter at man hadde ankret opp. Hvem som lanserte begrepet ankerdram er det vanskelig å fastslå, men det å ta seg en ankerdram har alltid vært populært i båtmiljøet.

-Riktignok behøver du hverken ha båt eller anker for å nyte et glass med Ankerdram Aquavit. Stilen til akevitten er definitivt ment som en sommerakevitt, med smakstoner som sitrus, karve og anis, sier brennevinsansvarlig i Palmer Spirits, Morten Hofseth-Olsen.

 

Brennevinsansvarlig i Palmer Spirits, Morten Hofseth-Olsen.

Ankerdram Aquavit blir produsert av norsk potetsprit som blendes sammen med krydderdestillater av mange ulike krydder. Hovedvekten av krydderet er selvfølgelig norsk karve. Denne blandingen på omtrent 65% alkohol legges på eikefat. Det brukes 500 liters eikefat som tidligere har vært brukt i sherryproduksjon, noe som gir en behagelig avrunding på akevitten.

Ankerdram Aquavit er super å nytes ved siden av et glass lys pilsner, og er det ekstra varmt kan man gjerne avkjøle akevitten noe. Men husk at fatlagret akevitt fortsatt er best i romstemperatur. Noen ganger kan det være godt å lage en longdrink også. Her er en oppskrift som er vel verdt å prøve;

 

4 cl Ankerdram Aquavit

2 cl Fiorente hylleblomst likør, evnt Hylleblomstsaft

Saften av ½ lime

2 cl sukkerlake

Toppes med Ginger Beer

Ha alle ingrediensene i et stort drinkglass med isbiter.

Rør godt om med en teskje og topp drinken med Ginger Beer.

 

 Akevitteventyret til Palmer Spirits begynte etter at de tok over noen merkevarer i 2014, blant annet Ankerdram, Jeger Aquavit og Guovssahas Nordlyset Akevihtta. Palmer Spirits samarbeider med både Det Norske Brenneri, Aurora Spirit Distillery og Himkok.

-Vi er en semi-produsent av akevitt, da vi dessverre ikke har et eget destilleri. Men gleden og interessen for den norske akevitten er så sterk at vi samarbeider med ulike brennerier for å få innhold til flaskene våre, fortsetter Morten Hofseth-Olsen. Hva som skjer i framtiden med eget destilleri gjenstår å se, smiler han med et lurt smil.

Ankerdram Aquavit er i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, men finnes allikevel i cirka 60 butikker rundt om i landet.

Vectura nummer 138212

Vinmonopolnummer 9192901

Vinmonopol pris kr. 414,90

 

 

 

 

Logg inn