Vega Havhotell, Vega

Viksåsveien 34
8980 Vega
Tlf. 75 03 64 00
E-post: post@havhotellene.no
Nettside: www.havhotellene.no

Lørdag 19. september 2015 ble Vega Havhotell autorisert serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt med ordfører, rådmann og Norske Akevitters Venner – region Brønnøy og omegn til stede.

Autorisasjon henger høyt og blir bare gitt til et fåtall serveringssteder som holder norsk fanen for mat- og drikkekultur høyt. Et eksempel på dette er Anna og Jon Aga på Vega Havhotell – kjent blant mange akevittvenner i forbindelse med  den årlige Helgelandsutflukten der besøket på Vega Havhotell har en sentral plass.
Autorisasjonsseremonien ble innledet av trommemarsj spilt av musikere fra Vega paradekorps. Deretter overrakte daglig leder i Norske Akevitters Venner, Lars Ole Ørjasæter, de synlige bevisene på autorisasjonen, en fatende med gravert skilt og en innramming som forteller om innholdet i autorisasjonen.
Ordfører i Vega kommune, Andre Møller, overrakte blomster sammen med rådmann Brit Skjevling og president i Brønnøy og omegn akevittforening, Berit Rødhyll, påså at det hele gikk tiktig for seg.

Lokal mat
Senere på kvelden gikk en feststemt gjeng akevittelskere til bords for å nyte det beste av lokal mat sammen med øl og akevitt.

Les også hva som sto i Brønnøysunds Avis på nett.