Lillehammer Mikrobryggeri, Lillehammer

Elvegata 19
2609 Lillehammer
Tlf. 950 19 108
E-post: post@lillehammermikrobryggeri.no
Nettside: www.lillehammermikrobryggeri.no

Videopresentasjon:

Lørdag 19. desember 2015 ble Lillehammer Mikroryggeri (tidligere Hammonds Hule) tildelt autorisasjonsbevis fra Autorisasjonskomiteen i Norske Akevitters Venner ved Hege Ramseng. Hun holdt foredrag om akevitt, det unike med norsk fatmodnet akevitt, samt fortalte om kriteriene for å bli et autorisert serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt.

Sermonien ble gjennomført under julebordet for Norske Akvitter Venner, region Lillehammer og Omegn og aksjonærene i Lillehammer Bryggeri.
Brennevinsfremstillingen i Norge har røtter tilbake til 1500-tallet, og det var faktisk kirkens menn som sto bak de første forsøk i destillasjonskunsten her hjemme. Man anså brennevinet for å være et legemiddel, et «aqua vitae» eller livets vann – som ga lindring og helbredelse for de fleste sykdommer.

På Lillehammer ble spritproduksjon etablert allerede i 1847. Selskapet Lillehammer Brænderi og Bryggeri var også med på å kjøpe Holmen Destillation i Oslo. Det nye selskapet ble etablert i 1872 og navnet ble Oplandske Spritfabrikk. På Lillehammer opphørte spritproduksjonen i 1972 da brennerikjelen sprakk. Produksjonen fortsatte imidlertid hos gode samarbeidspartnere frem til 1991/92 da selskapet ble nedlagt.

– Det føles derfor riktig at vi igjen i de samme lokalene kan løfte frem egenprodusert øl og norsk, fatmodnet akevitt i kombinasjon med lokalprodusert mat, sa daglig leder Wiggo Slåttsveen da han takket for hedersbevisningen.