Scandic Elgstua, Elverum

Trondheimsvegen 9
2406 Elverum
Tlf. 62 40 10 70
E-post: elgstua@scandichotels.com
Nettside: https://www.scandichotels.no/hotell/norge/elverum/scandic-elgstua/restaurant-bar/elgstua-cafe

Scandic Elgstua på Elverum ble autorisert 5. februar 2016 i forbindelse med Norske Akevitters Venner – region Hedmarks årsmøte.

Scandic Elgstua autorisert som serveringssted for norsk fatmodnet akevitt under middagen etter årsmøtet. Stedet viser til et tydelig mat- og drikkekonsept som profilerer norsk mat- og drikkekultur med en bevist bruk av norske matprodukter og lokale råvarer.
– Vi er veldig entusiastiske og stolte over å bli plukket ut. Nå skal vi videreutvikle oss innenfor bruk av akevitt i mat og i tillegg aktivt fremheve de edle dråper i Restaurant Jaktlaget. Akevitt blir fra nå av et naturlig følge i flere av våre menyer og retter, sier Nina Bogerud Caspari, hotelldirektør på Scandic Elgstua.
Scandic Elgstua er det 34. stedet i Norge som får tildelt denne utmerkelsen. I Hedmark har serveringsstedene Scandic Ringsaker, Tingnes Spiseri og Fjetre Gård tidligere blitt autoriserte. Tildeling av diplom og fatende med gravert skilt ble høytidelig foretatt av Hans Christian Bangsmoen, visepresident i Norske Akevitters Venner.
Tidligere samme dag arrangerte Norske Akevitters Venner – region Hedmark også en matfaglig workshop på Scandic Elgstua for utvalgte spisesteder i regionen som ønsker å sette fokus på norsk mat- og drikkekultur på sine menyer. Scandic Elgstua, Scandic Ringsaker, Forstmann Spisested & Catering, Restaurant Bastian og Stor-Elvdal Hotel deltok på workshopen.
Kokk, restauratør og hotelldirektør på Røros Hotell – Mikael Forselius – ledet denne i et samspill med produktutviklingssjef og destillatør Ivan Abrahamsen fra Arcus. Her ble det fokusert på smakene fra Østerdalen med det beste av drikke, deriblant Atna øl og Rena Bryggeri i godt samspill med norsk fatmodnet akevitt.