Nythun, Nord-Aurdal

Steinsetbygdvegen 2233
2890 Etnedal
Tlf. 906 37 304
E-post: post@nythun.com
Nettside: www.nythun.com

Fredag 6. mars 2015 avholdt Oplandske Akevittvenner sitt Årsmøte med påfølgende årsfest på Nythun. Rammen for arrangementet var den aller beste i historiske lokaler med lange tradisjoner og idylliske omgivelser i flott Valdresnatur. Samme kveld ble Nythun autorisert som serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt.

Selve årsmøtet ble avholdt i «Bragerlåven» som er en stor gammel to etasjes tømmerlåve godt egnet for konferanser. Årsmøtet ble avholdt i gode former og gjennomført raskt og effektivt av vår president Eivind Haalien. Årsmelding, regnskap og program for 2015 ble presentert og bifalt fra årsmøtet. Valgene gikk greit etter godt gjennomført arbeid av valgkomiteen og årsmøtet samlet seg avslutningsvis rundt siste sak på agendaen som var en skål i «vår nasjonaldrikk»: Gammel Opland!

Autorisasjon
Årsfesten ble gjennomført som en hyllest til Nythun som denne samme kvelden ble autorisert som Norske Akevitter Venners 30. serveringssted for norsk, fatmodnet akevitt. Vertskapet svarte med en fantastisk 7-retters middag som til fulle viste deres forståelse og fremme av norske akevitter i kombinasjon med vår matkultur. Gode smaker i spennende konsepter og med lokalt preg var en rød tråd gjennom hele måltidet. Takk for nydelig mat!
Den offisielle utnevnelsen og overrekkelsen av de to synlige bevisene på autorisasjonen, diplom og fatbunn, var det Hege Ramseng, styremedlem i Norske Akevitters Venners presidentskap, som sto for. I sin tale til vertskapet på Nythun, Marit og Jørn Utheim, la hun vekt på at de viktige kriteriene for å oppnå en slik autorisasjon til fulle er tilfredsstilt på Nythun: God, lokalt forankret mat og matkultur i kombinasjon med norsk fatmodnet akevitt.
Et fullsatt lokale med gode akevittvenner ga sin fulle honnør både til det nyutnevnte akevittspisestedet, vertskapet og Norske Akevitters Venner ved Hege Ramseng.
Lørdagen ble av mange brukt til utflukter i det fine skiterrenget rund Nythun, mens andre prioriterte mer stasjonære aktiviteter.
Takk for en flott helg i Valdres og Nord-Aurdal!