Linien er sluttet

Welcome home!

Mandag 8.april ankom flerfoldige containere med Linieakevitt til Arcus og Gjelleråsen etter en fire måneder lang reise på det åpne hav. Til stor jubel blant de 50 fremmøtte som blant annet fikk smake forskjellen på akevitten før og etter jordomseilingen.


En noe overrumplet trailersjåfør fra Bring fikk ta del i feiringen

Slow TV

Reisen har vært grundig dekket. Via en live kamera-stream fra dekket på Wilhelmsen-skipet har hundretusenvis fulgt akevitten på sin sjøreise til Australia og tilbake. Reisen har engasjert og gitt innblikk i hvordan hverdagen til et fat med akevitt kan arte seg.


Akevitten er endelig tilbake på Gjelleråsen etter en lang og behørig dokumentert reise

En myte er avlivet

Mange tror fremdeles at linjefarten er en myte og at akevitten ikke modnes på det åpne hav. Dette er nå ettertrykkelig motbevist. All linjeakevitt legger ut på denne reisen som modner akevitten på unikt vis. Resultatet er en avrundet og elegant akevitt og kanskje vår aller mest berømte gjennom tidene.


De første dråpene tappes av fatet

Gled deg til jul

Da slippes det et spesialparti fra disse veldokumenterte tønnene på vinmonopolet. Ekstra spesielt er det at de har passert linjen, eller ekvator, hele fire ganger. Bør være et must for alle akevittkjennere.


Før (til venstre) og etter. Merk farveforskjellen.

Alle foto: Jørn Scholz / Arcus

Logg inn