Kåret til verdens beste akevittprodusent

Under festmiddagen til International Spirits Challenge (ISC) i London 12. juli 2022 ble Anora kåret til «Årets akevittprodusent 2022». I tillegg ble selskapet belønnet med de aller høyeste utmerkelsene, Trophy, for Gilde Non Plus Ultra Aquavit samt danske Aalborg Taffel Akvavit. Sistnevnte er også produsert på Anoras anlegg på Gjelleråsen i Nittedal.

Vin- og brennevinsselskapet Anora ble etablert i 2021 etter sammenslåingen av norske Arcus og finske Altia. Den nye produktporteføljen inkluderer de eldste og mest populære akevittmerkene i Norden, som Lysholm Linie Aquavit, Gammel Opland, Løiten, O.P. Anderson og Aalborg.

12. juli ble Anora tildelt prisen Årets akevittprodusent under International Spirits Challenge i London, en av verdens viktigste og mest prestisjetunge brennevinskonkurranser.
– Vi er naturligvis veldig stolte over å vinne tittelen Årets akevittprodusent 2022, så kort tid etter sammenslåingen av Arcus og Altia. Akevitt, som har en helt unik historie i de nordiske landene, ligger våre hjerter nær, sier Alexandra Wachtmeister, Category Marketing Manager i Anora i en pressemelding.
– Akevitten har en historie som strekker seg tilbake til 1500-tallet og er naturlig nok sterkt knyttet til den nordiske identiteten og våre tradisjonelle høytider og markeringer. Gjennom sammenslåingen av selskapene har vi fått styrken til å ta akevitten inn i fremtiden, noe denne utmerkelsen beviser at vi har alle forutsetninger for å lykkes med.

Trophy
Under ISC ble Anora også belønnet med de aller høyeste utmerkelsene på produktnivå i form av trofeer (trophy) til Aalborg Taffel Akvavit og Gilde Non Plus Ultra Aquavit. Aalborg Taffel ble lansert i Danmark i 1846 og anses å være utgangspunktet for de danske akevittradisjonene. Gilde Non Plus Ultra Aquavit er en norsk akevitt av aller høyeste kvalitet, som har vært lagret på eikefat i hele tolv år.

Utmerkelser til Anora under ISCs festmiddag 12. juli:
Aquavit Producer of the year – Anora Group
Trophy – Aalborg Taffel Akvavit
Trophy – Gilde Non Plus Ultra Aquavit

Ytterligere utmerkelser, annonsert 18.04.2022:
Gilde Non Plus Ultra – Double Gold
Opland Edel Madeira Cask Aquavit – Double Gold
Løiten Linie Aquavit – Double Gold
Aalborg Taffel Akvavit – Double Gold
Aalborg Dild Akvavit – Double Gold
Lysholm Linie Double Cask Port Aquavit – Gold
Lysholm Linie Aquavit – Gold
Gammel Opland – Gold
Aalborg Jule Akvavit – Gold
Aalborg Nordguld Akvavit – Gold
Gammel Dansk Bitter Dram – Gold
O.P. Anderson Aquavit – Gold
O.P. Anderson Klar Aquavit – Gold

Aquavit_producer_of_the_year_2022_logo_300x400