Juleakevitt – i august??

Flere har registrert at årets Gilde Juleaquavit 2020 allerede er på plass i Vinmonopolets hyller. Men i august??? Her må det en oppklaring til.

– Hallo? Det gjelder juleakevitten som slår alle rekorder og befinner seg i Vinmonopolets hyller. Det er da vitterlig august og gradestokken står fortsatt stabilt på 27 grader pluss?

– Ja, dette var slett ikke meningen, sier Holger Gramstad, Country Manager Norway i Arcus. Vi hadde ingen intensjon om å slå lanseringen av julemarsipanen, men saken er følgende: Det norske folk har vært veldig flinke til å kjøpe Gilde Juleaquavit 2019 – godt hjulpet av stengte grenser og null innkjøp på Taxfree. Vanligvis holder lageret av juleakevitt til en gang ut i november året etter, og etter planen skulle den 33. i rekken av Gilde Juleaquavit komme i Vinmonopolets hyller i september. Slik ble det ikke. Allerede i juli meldte Vinmonopolet at det begynte å tømmes, og vi valgte derfor å tidlig-lansere årets juleakevitt på 70 cl flasker. Samtidig har vi også relansert Gilde Juleaquavit 2018 på 50 cl flasker – rett og slett for å møte etterspørselen, avslutter Holger Gramstad hos Arcus.

Da er saken oppklart. Årets juleakevitt på 50 og 100 cl flasker kommer som normalt i september – og vi regner med at det atter er julemarsipanen som kommer først i 2021.

Logg inn