Juleakevitt fra Egge

Marius Egge lanserte i november sin aller første juleakevitt. Tusenkunstneren fra Lier har etterhvert opparbeidet seg en imponerende portefølje som foruten akevitt inkluderer blant annet sprudlevin, en prisbelønt dessertvin, plommebrennevin og eplebrennevin.

Redaksjonen var en tur over sent i november og fikk også høre om to andre akevittnyheter det kommer mer info om i januar. Men nå handler det altså om juleakevitten.

Juleakevitt med eple, appelsin og stjerneanis

Egge Gård Juleakevitt er laget på Eplebrennevin, villkarve fra Lågendalen, appelsin, stjerneanis og vann fra deres lokale kilde Øksnebekken. Juleakevitten er lagret på sherryfat som tidligere er benyttet til Pedro Ximenes fra Fernando De Castilla, Spanias beste sherryhus. Dette har gitt akevitten en avrundet, god smak og den fine, gylne fargen.

Marius forteller at juleakevitten er er et rent naturprodukt, uten kunstige tilsetningsstoffer og beskriver smaken som krydret og stemningsfull, perfekt til en god julemiddag. Anbefalt serveringstemperatur er 8–12 °C.

Eplekarve frappe

Egge selv nyter også gjerne akevitten i en cocktail. Hva med å prøve denne?

4 cl Egge Gård Juleakevitt, 1/2 eple i store biter, ca 1 cl sukkerlake og saft fra en limebåt.

Ryst alt godt sammen i en shaker (eller Norgesglass om du ikke har), og sil to ganger. Server i et whiskyglass med knust is.

Akevitten finner du på vinmonopolet. Trykk på denne linken for å bli sendt videre dit.

 

Logg inn