En smak av norsk kultur

– det unike og merkelige vi spiser.

Dette er en humoristisk liten bok om Norges mest «beryktede» tradisjonsretter. En samling mini-kåserier, friskt innledet med en fordomsfull spissformulering av typen «Tørrfisk: En mumifisert torsk som til forveksling likner på en tørr kvist. Beinhard i konsistensen og kan bruks som slagvåpen» Deretter kommer vi inn på produksjon, litt historie, nordmenns forhold til den enkelte rett, anekdoter og funfacts, forteller forfatter Arnt Steffensen, til daglig leder i Kost- og ernæringsforbundet i Delta.

– Ideen fikk jeg på Island for et par år siden. Islendingene har jo også en del retter fra det kulinariske redselskabinett, og en lokal kokebokforfatter hadde laget en liten bok om bare de rare tingene. Jeg syntes det var en gøyal idé, ble overrasket over at ingen hadde gjort noe tilsvarende i Norge, og tenkte at da fikk jeg «gjøra det sjæl».

Boka inneholder 22 tradisjonsretter fra hele Norge, og forlagssjef i Mondå Forlag, Elise Kollerud, har illustrert med en artig, karakteristisk strek. Forordet er ved Arne Brimi.

Boken finnes også på engelsk med tittelen «Norwegian Food – Do they really eat this?»

Mondå Forlag – ISBN: 978-8-29-362213-0

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.