Bareksten Botanical Aquavit

 

Hver måned presenterer vi en ny akevitt

 

Denne måneden setter vi fokus på
Bareksten Botanical Aquavit fra OSS Craft Destillery

 

Stig Bareksten er etterhvert en godt kjent mann i akevittmiljøet. En gjenkjennelig skikkelse med lidenskap for smak og som ikke går av veien for å prøve nye stier.

 

 

Akevitt fra Bergen

Som den vaskeekte Bergenseren han er var det liten tvil om at destilleriet måtte ligge i Bergen. Valget falt til slutt på Flesland. Kun en flyvinge eller to fra rullebanen.

Kort vei inn til Bergen by – og kort vei ut til verden. Der har de med tiden høstet både anerkjennelse og medaljer for sine brennevin.

 

Master Blender Stig Bareksten i skogen

 

Bareksten Botanical Aquavit

I modningen av akevitten benyttes helt ferske 250- og 500-liters Oloroso Sherryfat.  Den runde smaken som oppnås ved bruk av ferske fat gjør at smaken oppleves moderne og tidsriktig, i følge Bareksten.

Akevitten har en fremtreden smak av vanilje, anis, sitrus og karve.

I tillegg til å være som moderne og tidsriktig er den samtidig klassisk, slik en akevitt skal være. Bareksten forklarer at akevitten gjør seg utmerket til julemiddagen, som en fredagsdram eller som en mixer i en klassisk drink.

 

 

OSS Craft Distillery AS.

Destilleriet ligger som nevnt på Flesland, like utenfor Bergen. Der ble det etablert i 2015 og det første produktet som rullet ut porten var taffelakevitten Varg Veum.

OSS er aller mest kjent for sin Bareksten-portefølje. Med Bareksten Botanical Gin som spydspiss har de opplevd solid vekst de siste to årene.

Faktisk eksporterer de nå mer til utlandet enn det de selger i Norge.

Filosofien til destilleriet og Stig Bareksten, er å lage moderne, smakfulle og delikate høykvalitetsbrennevin. Verken mer eller mindre.

På bergensk kan det gjerne oversettes til mottoet:

«Brennevin trenger ikkje sloss i kjeften».

Destilleriet utvider i disse dager kapasiteten med fire nye 600-liters destilleriapparater, og rigger seg således for å håndtere videre vekst.

 

Trykk her for å finne akevitten på vinmonopolet 

 

Produsent: OSS Craft Distillery AS

Råstoff: Norsk potetsprit, krydder og urter som karve, anis, stjerneanis, fennikel og sitrus

Alkoholprosent: 40%

Sukker: 3,5 gram per liter 

 

 

 

 

Logg inn