«Dirty» spesialutgave av Gammel Opland

Det legendariske rapkollektivet Dirty Oppland er tilbake og forenes endelig med klassikeren Gammel Opland. Dirty Oppland, med Jaa9 & OnklP i spissen, gjenoppstår og mener at de har hatt godt av å modnes. Passende nok lanserer gjengen ny musikk, tett etterfulgt av en begrenset spesialtapning av den evige klassikeren Gammel Opland akevitt.

– Om det er noe som har hatt godt av å modnes som en god akevitt, så er det musikken til Dirty Oppland, forteller Jaa9. Det er mange gode historier fra denne tida, men det er ikke mange av låtene vi orker å høre på i dag, flirer han.

Fredag 1. september 2023 slipper gruppa singelen «Lensmann», og onsdag 6. september dukker Gammel Opland-akevitt opp i Vinmonopolets hyller, der Dirty Oppland pryder etiketten. Det blir produsert kun et begrenset antall flasker, nærmere bestemt 2624 stykker. Antallet er selvsagt ikke tilfeldig valgt, men sammenfaller med postnummeret til Lillehammer.

Akevittsamarbeidet har vært svært etterlengtet
– Opp gjennom årene er det mange som har påpekt at disse to merkevarene passer som hånd i hanske. Så da denne gullkantede muligheten til et samarbeid endelig dukket opp, var det en meget enkel avgjørelse for oss, sier OnklP.

– Det har blitt laget uendelig mange uoffisielle Dirty Oppland-drinker i årenes løp, men nå skal vi jobbe med å få laget den aller første offisielle, fortsetter han.

Drinken Dirty Oppland.

Tidlig på 2000-tallet var det ikke mange som rappet på norsk, og noe av det freskeste som dukket opp på denne scenen, kom fra distriktene. Innlandet, som det heter i dag, – eller nærmere bestemt Oppland, som det alltid vil hete for dem som er derfra.

Rapkollektivet Dirty Oppland, med legendene Jaa9 og OnklP i spissen, slapp sin første, og for så vidt sin eneste offisielle utgivelse, «Dirty Oppland Greatest Hits» i 2004.

Gjengen har for lengst skrevet seg inn i historiebøkene på ganske mange forskjellige måter, og det føles godt å ha dem tilbake.

Drinken Dirty Oppland
4 cl Dirty Opland akevitt
1 cl cocchi di Torino
3 cl sitron
2 cl sukkerlake
Fyll glasset med is, topp med Thomas Henry spicy ginger beer og pynt med noen epleskiver.

Her kan du høre den nye låta.

Her finner du låta i wav, singlecover og biografi.

Les mer om Dirty Oppland her.