Bivrost Cask Aquavit er håndlaget på verdens nordligste destilleri, Aurora Spirit. Utgangspunktet er norsk potetsprit og norsk karve fra Inderøy. Destillatøren har tilført en krydderblanding med ti forskjellige krydder fra forskjellige verdensdeler. Isbrevann fra Lyngsalpene blir renset og destillert med alkohol for å sikre et unikt produkt fra det arktiske Norge. Akevitten er lagret minimum seks måneder på 250 liters brukte sherryfat i tidligere NATO-bunkere.

            Bivrost Cask Aquavit er en delikat og sofistikert medium-til-full-body akevitt. Den er myk, saftig, rik med hint av eik, tørket frukt og sitrus. Bivrost Cask Aquavit har en distinkt varm, krydret finish.

Bivrost i norrøn mytologi

På den kalde vinteren kan en himmelbru vise seg som nordlys i mørket. I tidlige tider kalte de den Bivrost. Våre forfedre, vikingene, så den som en magisk vei til gudenes hjem. Det flammende nordlyset i grønne og rødlige fargetoner så de som veien fra menneskenes liv på jorda til det ettertraktede Åsgård, gudenes rike. Her kunne det beste i livet også nytes etter døden, men bare for de som hadde falt med ære.

Å stige opp på Bivrost er det beste som kan vederfares mennesket. Den som blir utvalgt helst den som har falt på slagmarken – får komme over og inn til Åsgård. Der skjenker gudinnen Idunn livgivende frukt fra verdenstreet Yggdrasil, epler som gir evig ungdom, og menneskene får evig liv blant gudene i deres rike.

            Bivrost-produktene er produsert i Lyngen, i det arktiske Norge, på 69° nord. Et område hvor majestetiske fjell stuper ned i havet. Vannet er friskt, filtrert brevann, levert fra isbreer i Lyngsalpene. Nå er alle Lyngens isbreer i tilbakegang, og isbreene smelter sakte og vannet blir samlet opp av det lokale vannverket som forsyner Aurora Spirit. Dette er vann som falt som snø for over 5000 år siden i Lyngenalpene – og som siden ble til breer.

Produktene er skapt i Nord-Norges eneste akevittdestilleri der produktene er basert på lokale, arktiske råvarer – som har vist seg å inneholde mer sukker, vitamin C og antioksidanter.

            Bivrost er bro fra en travel moderne hverdag over til den nordnorske kulturarven, en verden av historier og myter utviklet over årtusen av menneskene som har bodd i nord, våre norrøne forfedre.

Aurora Spirit Distillery produserer også whisky der en utelukkende bruker nordisk mesk og samarbeider med ett av verdens nordligste ølbryggeri, Mack AS.

Bivrost Cask Aquavit, 40 vol% alkohol, 50cl, Vinmonopolnr. 7425902

Legg igjen en kommentar

Du må være logget inn for å publisere en kommentar.