Arvesølvet Sauternes Finish

I serien Arvesølvet single cask finish har Det Norske Brenneri en ekstra godbit til akevittelskeren nå i marsslippet på Vinmonopolet. Arvesølvet kommer nå i en ny en «small batch»-utgave – denne gang lagret på Sauternes-fat.

Arvesølvet Sauternes Finish er lagret på de beste fatene fra et grand cru-slott i hjertet av Bordeaux-distriktet i Frankrike. Denne akevitten har over 30 måneder på fat, og det tappes kun 411 nummererte flasker. Master Blender Jon Bertelsen hos Det Norske Brenneri i Grimstad er synlig stolt av sin siste «baby».
– Vi har vært så heldige å få fat fra et av de beste slottene i Sauternes. Kjøpekontrakten forbyr meg å fortelle hvilken produsent det handler om, men med slike fantastiske fat er det ikke vanskelig å lage god akevitt, sier Bertelsen.
Og for de uinnvidde: Sauternes er dessertvinens dronning. Søte svakviner, som får den tiltalende smaken på grunn av at det benyttes druer som høstes etter at de er angrepet av snyltesoppen Botris cinerea. De beste Sauternes-viner selges for tusenvis av kroner per flaske.

Nå kan du kjenne den deilige aromaen og sødmen i en Arvesølvet akevitt. Den ravgule akevitten har en mild duft av tørket frukt, karve, bær og vanilje, med hint av lakris, mynte og appelsinsjokolade. Smaken har et mykt anslag av Sauternes og karve sammen med appelsin, kakebunn, sviske, syrlige drops, bær og rosin. Lang avslutning.

Arvesølvet Sauternes Finish er en klassisk Norsk Aquavit, lagret i over 30 mnd på sauternesfat. 50 cl, 43 vol%, pris: 599.

Arvesølvet Sauternes Finish er å finne i Vinmonopolets bestillingsutvalg fra og med 6. mars 2020.

Logg inn