Vi skriver april og sesongen for båtpuss er i gang. Noen har til og med fått båten på vannet, og den første seilbåten er observert midtfjords. Når seilasen er over og båten godt fortøyd, er det tid for en ankerdram.

Ankerdram er et begrep som er blitt benyttet av de sjøfarende siden tidenes morgen og tradisjonen tro ble den gjerne skjenket både til gjester og skipper etter at en hadde ankret opp. Hvem som lanserte begrepet ankerdram er det vanskelig å fastslå, men det å ta seg en ankerdram har alltid vært populært i båtmiljøet. Det finnes mange forskjellige ankerdrammer, men bare en Ankerdram Aquavit.

I 2020 ble det gjort en designmessig oppfriskning av etiketten. Den forrige hadde vært med siden lanseringen i 2011. Mange av de velkjente elementene er fortsatt på etiketten, men det er også innlemmet noen flere.

Ankerdram i ny utgave.

– Vi er meget fornøyd med det nye uttrykket, og håper kundene både kjenner igjen flasken i hyllen og synes den har blitt fin! sier Morten Hofseth-Olsen som er brennevinsansvarlig i Palmer Spirits.

Ankerdram Aquavit passer utmerket sammen med et glass lys pilsner, og er det ekstra varmt kan man gjerne avkjøle akevitten noe. Men husk: Fatlagret akevitt er fortsatt best i romtemperatur.

Ankerdram Aquavit har aroma preget av karve med hint av sitrus, vanilje og anis, og karvepreget er også i smaken. Dette er en middels fyldig akevitt og i stil kommer den i kategorien sommerakevitt.

Ankerdram Aquavit finnes i bestillingsutvalget på Vinmonopolet, samt i cirka 60 butikker rundt om i landet.

Den tidligere utgaven av Ankerdram Aquavit så slik ut.
Vestgårdskilen på Hvasser påsken 2021.